Ingredience
- 0,9 - 1 kg chuck roll / hovězí krk
- 1/4 šálku citrónová šťáva
- 1/4 šálku sójová omáčka
- 1 lžička mačkaný česnek
- 1 snítka čerstvý rozmarýn
Recept
Kousek masa z hovězího krku, který sous-vide vaření promění v delikátní a superšťavnatou pečínku. Pro lehkou křupavost na závěr opečte na pánvi.
Skvěle chutná třeba s batátovým pyré a bagetkami. Na večeři nejlépe vynikne ve společnosti dobrého vína.
Postup
1 Hotovo |
PŘÍPRAVA A VAŘENÍV zipovém sáčku smíchejte citrónovou šťávu, sójovou omáčku, česnek a rozmarýn. Do sáčku přidejte maso a promasírujte v marinádě. Vakuujte sáček pomocí metody vytlačení vzduchu vodou, vložte do horké lázně a vařte 18 – 24 hodin. |
2 Hotovo |
OPEČENÍ A PODÁVÁNÍ |
2 Comments Skrýt komentáře
Nechápu, proč radíte sačky se zipem? Jsou přece speciální vakuovací sáčky, vakuovačka a neni to příliš drahé. Kdo si pořídí systém na sous vide, jistě nemá problém dotáhnout tuto metodu do konce.
Každý chce do běžného receptu přidat svůj šplecht.