Hovězí chuck roll pečeně

0 0
Hovězí chuck roll pečeně

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
0,9 - 1 kg chuck roll / hovězí krk
1/4 šálku citrónová šťáva
1/4 šálku sójová omáčka
1 lžička mačkaný česnek
1 snítka čerstvý rozmarýn
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Kousek masa z hovězího krku, který sous-vide vaření promění v delikátní a superšťavnatou pečínku. Pro lehkou křupavost na závěr opečte na pánvi.

Skvěle chutná třeba s batátovým pyré a bagetkami. Na večeři nejlépe vynikne ve společnosti dobrého vína.

Číst
5 věcí, které o sous vide musíte vědět

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA A VAŘENÍ

V zipovém sáčku smíchejte citrónovou šťávu, sójovou omáčku, česnek a rozmarýn. Do sáčku přidejte maso a promasírujte v marinádě. Vakuujte sáček pomocí metody vytlačení vzduchu vodou, vložte do horké lázně a vařte 18 – 24 hodin.
Pro medium-rare zvolte teplotu 54 °C, pro medium-well 60°C.
Zhruba v polovině vaření sáček vytáhněte a otočte maso v marinádě.

2
Hotovo

OPEČENÍ A PODÁVÁNÍ

Po uvaření vytáhněte opatrně maso a osušte papírovými utěrkami.
Rozpalte olivový olej na velké pánvi na vysokou teplotu a opečte maso z každé strany cca 1 minutu. Nakrájejte a podávejte.

Zdroj: simplydarrling.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

sumec s chilli-bylinkovým máslem
předchozí
Sumec s chilli-bylinkovým máslem
vepřové medailonky ve slanině
další
Vepřové medailonky ve slanině s hořčicovým výpekem
sumec s chilli-bylinkovým máslem
předchozí
Sumec s chilli-bylinkovým máslem
vepřové medailonky ve slanině
další
Vepřové medailonky ve slanině s hořčicovým výpekem

2 Comments Skrýt komentáře

Nechápu, proč radíte sačky se zipem? Jsou přece speciální vakuovací sáčky, vakuovačka a neni to příliš drahé. Kdo si pořídí systém na sous vide, jistě nemá problém dotáhnout tuto metodu do konce.

Přidejte svůj komentář