Hovězí demi glace

0 0
Hovězí demi glace

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

1 - 1,5 l hovězí vývar
60 g červené víno
10 g glukózový sirup volitelná položka
4 g sůl
1 g glutaman sodný volitelná položka

Jemná omáčka, která se hodí jako ochucovadlo ke steakům.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový

Ingredience

Recept

Sdílet

Hovězí demi glace je bohatá hnědá omáčka připravená z hovězího vývaru a několika dalších ingrediencí. Hovězí demi glace slouží jako základ mnoha dalších omáček, samotná se však přidává k hovězím steakům a hamburgerům. Dáme vám návod, jak si hovězí demi glace připravit doma.

Postup

1
Hotovo

Připravte hovězí vývar

Sous vide hovězí vývar můžete připravit podle tohoto
receptu.

2
Hotovo
15 min

Zredukujte červené víno

Červené víno nalijte do středně velkého hrnce a redukujte, dokud nezískáte hustý sirup.

3
Hotovo

Přidejte zbytek ingrediencí

Do hrnce přidejte zbytek ingrediencí a pečlivě zamíchejte.

4
Hotovo
60 min

Zredukujte zbytek ingrediencí

Zbylou tekutinu zredukujte o 85%. Servírujte teplé.

ladyambientte

Sous vide švýcarský sýr
předchozí
Sous vide švýcarský sýr
další
Karamelizovaná cibule
Sous vide švýcarský sýr
předchozí
Sous vide švýcarský sýr
další
Karamelizovaná cibule

Přidejte svůj komentář