Background Image

Sous vide hovězí vývar

0 1
Sous vide hovězí vývar

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
2,5 kg Telecí koleno není-li tak hovězí
2 kg hovězí kosti
100 g rajčatový protlak
1 kg cibule sladká
130 g česnek cca 2 celé hlavy
2,3 kg mleté hovězí maso
300 g mrkev
7 g černý pepř celé kuličky
5 g tymián čerstvá snítka
0,25 g bobkový list čerstvé listy
6 l voda

Tmavý hovězí vývar s výraznou chutí a vůní.

Ingredience

Recept

Sdílet

Hovězí vývar připravený metodou sous vide je jeden z nejtmavších a nejbohatších vývarů, jaké jste kdy měli možnost ochutnat. Stejně jako u tradičního táhnutí vývaru musíte telecí koleno nejprve opéct, aby se prohloubila chuť vývaru, a až následně ho dát vařit při velmi nízké teplotě na hodně dlouhou dobu. V následujícím receptu vám vysvětlíme postup při přípravě sous vide hovězího vývaru krok po kroku.

Číst
Jak uchovat houby?

Postup

1
Hotovo

Předehřejeme troubu

Troubu předehřejeme na 218 °C.

2
Hotovo

Pečeme

Telecí koleno a kosti potřeme rajčatovým protlakem a vložíme do pekáče. Dáme do předehřáté trouby a pečeme.

3
Hotovo

Přidáme česnek a cibuli

Neoloupanou cibuli překrojíme napůl a vložíme mezi kosti. Přidáme dvě celé hlavy česneku (cca po půl hodině až hodině pečení masa).

4
Hotovo
2 h

Připravíme mleté hovězí

Mleté hovězí rozdrolíme do samostatného pekáče. Vložíme do trouby k nožičkám a ponecháme v ní oba pekáče, dokud všechny ingredience nebudou tmavě hnědé. Mleté hovězí často otáčíme. Telecí koleno a kosti stačí otočit dvakrát. Pečení zabere celkem asi dvě hodiny.

5
Hotovo
5 min

Zbavíme tuku

Upečené mleté hovězí vyjmeme z trouby a slijeme z něj tuk.

Tip: Tuk můžete ponechat pro další zpracování. Ideálně se hodí pro přípravu omáček ke steakům, nebo jako základ omáčky na potírání pečeného hovězího masa.

6
Hotovo
12 - 24 h

Vaříme

Do velkého sáčku vložíme všechny suroviny včetně připečených zbytků na pekáči a zalijeme dostatečným množstvím vody. Sáček uzavřeme a vaříme při teplotě 90 °C alespoň 12 hodin (maximálně 24 hodin). Čím déle vaříme, tím bude hovězí vývar lepší.

7
Hotovo
10 min

Odstraníme kosti a další přebytky

Sáček vyndáme z oběhového čerpadla, otevřeme a jeho obsah vylijeme do velké mísy. Obereme kosti, chrupavky a další zbytky včetně kuliček pepře atd. Hovězí vývar přecedíme přes síto s těmi nejmenšími očky. Zbavíme tuku (alespoň jeho větší části) a necháme vychladit nebo okamžitě používáme na další recepty.

blank
Sous vide ústřice
předchozí
Sous vide ústřice
Sous vide uzené hrudí (bez uzení)
další
Sous vide uzené hrudí (bez uzení)
Sous vide ústřice
předchozí
Sous vide ústřice
Sous vide uzené hrudí (bez uzení)
další
Sous vide uzené hrudí (bez uzení)

2 Comments Skrýt komentáře

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here