Background Image

Sous vide švýcarský sýr

0 0
Sous vide švýcarský sýr

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

300 g Švýcarský sýr
150 g mléko
14,5 g citrát sodný
12 g sůl
6 g hexametafosforečnan sodný

Aromatický sýr na švýcarský způsob.

Vlastnosti:
  • Vegetarián

Ingredience

Recept

Sdílet

Švýcarský sýr je aromatický a poměrně mastný. Skvěle se hodí k přípravě zapékaných sendvičů (pannini), nebo na přípravu typického švýcarského pokrmu raclette. Dáme vám návod, jak si tento sýr připravit doma, metodou sous vide. Tento sýr je mnohem chutnější, než kupovaný. A navíc mu můžete propůjčit jedinečný tvar!

Číst
5 věcí, které o sous vide musíte vědět

Postup

1
Hotovo
5 min

Připravíme vodní lázeň

Vodní lázeň předehřejeme na 75 °C.

2
Hotovo
5 min

Zabalíme ingredience

Do sous vide sáčku vložíme všechny ingredience (sýr, mléko, citrát sodný, sůl a hexametafosforečnan sodný). Vakuově uzavřeme (nebo vzduch ze sáčku vyženeme za pomoci vody).

3
Hotovo
30 - 120 min

Vaříme

Sáček vložíme do sous vide lázně a zahříváme, dokud se sýr dokonale nerozpustí.

4
Hotovo
5 min

Rozmixujeme

Sáček vyjmeme z lázně a celý jeho obsah přelijeme do mixéru. Mixujeme, dokud nevznikne hladká hmota.

5
Hotovo
5 min

Dáme do formiček

Hladkou hmotu z mixéru přelijeme do formy/nebo formiček. Necháme odležet, nejlépe na suchém a chladném místě.

6
Hotovo

Podáváme

Jakmile hladká hmota ztuhne, můžeme podávat. Švýcarský sýr se hodí jako příloha k vínu, na přípravu raclette a dalších pokrmů.

blank
Sous vide kuřecí křidélka
předchozí
Sous vide kuřecí křidélka
Hovězí demi glace
další
Hovězí demi glace
Sous vide kuřecí křidélka
předchozí
Sous vide kuřecí křidélka
Hovězí demi glace
další
Hovězí demi glace

Přidejte svůj komentář