Background Image

Křupavé kuřecí kousky připravené sous vide

0 0
Křupavé kuřecí kousky připravené sous vide

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
4 ks kuřecí stehna
podle potřeby sůl
podle potřeby černý pepř
podle potřeby olivový olej

Šťavnaté kuřecí kousky, které chutnají podobně jako kuřecí nugety

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Pokud jste dost staří na to, že si pamatujete svět bez internetu, pravděpodobně jste si užili dětství, v němž jste bez zbytečných otázek konzumovali v různých fastfoodech kuřecí nugety. Pamatujte si na ten skvělý pocit, když jste kousli do zlatavého kuřete? Na vnější straně křupavé, uvnitř krásné táhlé a šťavnaté… a co teprve, když jste si tuhle dobrotu zalili omáčkou.

Pokud jste na kuřecích nugetách nevyrostli, nebojte se. V tomto receptu vám poradíme, jak připravit něco stejně dobrého, ale díky metodě sous vide mnohem, mnohem zdravějšího. Tak si to pořádně vychutnejte!

Postup

1
Hotovo
5 min

Vykostíme kuřecí stehna

Kuřecí stehna opatrně zbavíme všech kostí tak, aby maso zůstalo v celku a s kůží.

2
Hotovo

Lehce naklepeme

Vzniklé kuřecí kousky zlehka naklepeme. Snažíme se, aby byly hezky úzké, ale dáváme si pozor, abychom je nerozklepali na maděru.

3
Hotovo

Ochutíme

Kuřecí kousky z obou stran osolíme a řádně opepříme. Podle chuti můžeme přidat další bylinky.

4
Hotovo
5 min

Vakuově zabalíme

Kuřecí kousky vložíme do uzavíratelného sáčku a přidáme dostatek oleje (aby se maso v sáčku mohlo volně pohybovat). Vakuově zabalíme.

5
Hotovo
45 min

Vaříme

Sous vide lázeň předehřejeme na 75 °C. Jakmile voda dosáhne požadované teploty, vložíme do ní vakuově zabalený sáček s kuřetem. Maso bude připravené za 45 minut.

6
Hotovo
2 - 4 min

Opečeme

Uvařené kuře vyjmeme ze sáčku a necháme okapat, případně lehce osušíme papírovou utěrkou. Na plotýnce rozehřejeme pánev na střední teplotu. Jakmile je pánev ohřátá, vložíme do ní kuře kůží dolu a přitlačíme ho k pánvi. Pečeme 2 – 4 minuty, dokud kuře nebude mít zlatavou kůrčičku.

7
Hotovo

Okamžitě podáváme

Kuře dochutíme solí a pepřem a dáme na talíř společně s dalšími potravinami (batátové pyré, salát atd.). Okamžitě servírujeme.

blank
Náš oblíbený kapustový salát
předchozí
Náš oblíbený kapustový salát
Květáková sous vide kaše (pyré)
další
Květáková sous vide kaše (pyré)
Náš oblíbený kapustový salát
předchozí
Náš oblíbený kapustový salát
Květáková sous vide kaše (pyré)
další
Květáková sous vide kaše (pyré)

Přidejte svůj komentář