• Home
  • Drůbež
  • Křupavé kuřecí kousky připravené sous vide

Křupavé kuřecí kousky připravené sous vide

0 0
Křupavé kuřecí kousky připravené sous vide

Sdílejte recept na Vaší sociální síti:

Nebo kopírujte a sdílejte tuto adresu

Ingredience

4 ks kuřecí stehna
podle potřeby sůl
podle potřeby černý pepř
podle potřeby olivový olej

Šťavnaté kuřecí kousky, které chutnají podobně jako kuřecí nugety

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
Kuchyně:

Ingredience

Instrukce

Pokud jste dost staří na to, že si pamatujete svět bez internetu, pravděpodobně jste si užili dětství, v němž jste bez zbytečných otázek konzumovali v různých fastfoodech kuřecí nugety. Pamatujte si na ten skvělý pocit, když jste kousli do zlatavého kuřete? Na vnější straně křupavé, uvnitř krásné táhlé a šťavnaté… a co teprve, když jste si tuhle dobrotu zalili omáčkou.

Pokud jste na kuřecích nugetách nevyrostli, nebojte se. V tomto receptu vám poradíme, jak připravit něco stejně dobrého, ale díky metodě sous vide mnohem, mnohem zdravějšího. Tak si to pořádně vychutnejte!

Kroky

1
hotovo
5 min

Vykostíme kuřecí stehna

Kuřecí stehna opatrně zbavíme všech kostí tak, aby maso zůstalo v celku a s kůží.

2
hotovo

Lehce naklepeme

Vzniklé kuřecí kousky zlehka naklepeme. Snažíme se, aby byly hezky úzké, ale dáváme si pozor, abychom je nerozklepali na maděru.

3
hotovo

Ochutíme

Kuřecí kousky z obou stran osolíme a řádně opepříme. Podle chuti můžeme přidat další bylinky.

4
hotovo
5 min

Vakuově zabalíme

Kuřecí kousky vložíme do uzavíratelného sáčku a přidáme dostatek oleje (aby se maso v sáčku mohlo volně pohybovat). Vakuově zabalíme.

5
hotovo
45 min

Vaříme

Sous vide lázeň předehřejeme na 75 °C. Jakmile voda dosáhne požadované teploty, vložíme do ní vakuově zabalený sáček s kuřetem. Maso bude připravené za 45 minut.

6
hotovo
2 - 4 min

Opečeme

Uvařené kuře vyjmeme ze sáčku a necháme okapat, případně lehce osušíme papírovou utěrkou. Na plotýnce rozehřejeme pánev na střední teplotu. Jakmile je pánev ohřátá, vložíme do ní kuře kůží dolu a přitlačíme ho k pánvi. Pečeme 2 – 4 minuty, dokud kuře nebude mít zlatavou kůrčičku.

7
hotovo

Okamžitě podáváme

Kuře dochutíme solí a pepřem a dáme na talíř společně s dalšími potravinami (batátové pyré, salát atd.). Okamžitě servírujeme.

ladyambientte

Čerstvé a jednoduché batátové (nebo bramborové) pyré
předchozí
Čerstvé a jednoduché batátové (nebo bramborové) pyré
Květáková sous vide kaše (pyré)
Další
Květáková sous vide kaše (pyré)

Přidej svůj komentář