Květáková sous vide kaše (pyré)

0 0
Květáková sous vide kaše (pyré)

Sdílejte recept na Vaší sociální síti:

Nebo kopírujte a sdílejte tuto adresu

Ingredience

500 g květák
100 g smetana
85 g máslo
4 g sůl

Originální a velmi chutná příloha ke všem druhům masa.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Vegetarián

Ingredience

Instrukce

Pyré je magický pokrm. Dá se jednoduše připravit a to prakticky z jakékoliv zeleniny. Čerstvé vydrží i několik hodin. A přesto přese všechno může být pomyslnou třešničkou na dortu mnoha složitějších pokrmů. Jak si připravit pyré z květáku?

Kroky

1
hotovo
4 min

Očistěte květák

Květák očistěte od zelených listů a zbavte ho velmi tvrdého stonku. Propláchněte studenou tekoucí vodou. Nakrájejte na drobnější kousky.

2
hotovo
1 min

Zabalte

Květák vložte do sous vide sáčku. Přidejte šlehačku, máslo a sůl. Vakuově zabalte.

Tip: Pro zvýraznění chuti a vůně můžete přidat ještě pár kapek citronové šťávy.

3
hotovo
90 min

Vařte

Sous vide lázeň předehřejte na 85° C. Vložte sáček a vařte po dobu 90 minut.

4
hotovo
5 min

Rozmixujte

Po uvaření sáček vyjměte z lázně a otevřete. Jeho obsah přelijte do mixéru. Mixujte, dokud nevznikne hladká hmota.

Tip: K rozmixování pyré můžete použít také ponorný šlehač.

5
hotovo

Okamžitě servírujte

Květákové pyré podáváme teplé. Květákové pyré můžete uložit na později. V takovém případě ho nechte zchladnout ještě předtím, než ho vložíte do lednice. Před podáváním ho potom dostatečně prohřejte.

ladyambientte

Křupavé kuřecí kousky připravené sous vide
předchozí
Křupavé kuřecí kousky připravené sous vide
Rychlý čekankový salát se sýrem jako z vašeho steakhousu!
Další
Rychlý čekankový salát se sýrem jako z vašeho steakhousu!

Přidej svůj komentář