Background Image

Krůtí stehno bez kosti s citronem a rozmarýnem

0 0
Krůtí stehno bez kosti s citronem a rozmarýnem

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
300 g krůtí stehno bez kosti
1 ks citrón
4 větvičky rozmarýn čerstvý
2 lžíce olivový olej
sůl
černý pepř

Krůtí stehno a pár jednoduchých ingrediencí stačí na skvělý hlavní chod

Ingredience

Recept

Sdílet

Do tohoto receptu jsme použili krůtí stehno bez kosti a kůže. Po uvaření v horké lázni je maso nádherně křehké a šťavnaté a rozmarýn s citronem dají jídlu středomořský nádech.

Číst
4 základní kroky sous vide vaření

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA MASA

Předehřejte si lázeň o teplotě 62 °C.
Maso osolte a opepřete z obou stran a posypte citronovou kůrou. Vakuujte s větvičkami rozmarýnu.

2
Hotovo

VAŘENÍ

Vložte sáček do lázně a vařte po dobu 24 hodin.

3
Hotovo

OSUŠENÍ

Sáček otevřete a vytáhněte maso, šťávu slijte. Zbavte se rozmarýnu, maso osušte poklepáním papírovými utěrkami.

4
Hotovo

SMAŽENÍ

Rozpalte pánev s olivovým olejem na silném plameni a opečte krutí maso z obou stran do tmavě hnědé barvy, ne však déle, než minutu z každé strany (ať maso nepřevaříte).

5
Hotovo

OMÁČKA

Slitou šťávu ohřejte cca 1 minutu v mikrovlnné troubě a pak přefiltrujte přes jemné síto přímo do pánve (ve které jsme smažili maso). Na středním plameni vařte, přidejte citronovou šťávu a povařte, dokud trošku nezhoustne.

6
Hotovo

SERVÍROVÁNÍ

Maso dejte na talíř, rozkrojte, přelijte omáčkou a podávejte.

Zdroj: stefangourmet.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

maniok hranolky
předchozí
Hranolky z manioku s chilli dipem
rebarborový džem sous-vide
další
Rebarborový džem
maniok hranolky
předchozí
Hranolky z manioku s chilli dipem
rebarborový džem sous-vide
další
Rebarborový džem

Přidejte svůj komentář