Background Image

Hranolky z manioku s chilli dipem

0 0
Hranolky z manioku s chilli dipem

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
900 g maniok
6 šálků voda
1 lžíce košer sůl
1 lžička cukr
1/2 lžičky jedlá soda
na smažení olej
1/4 šálku petrželka
CHILLI DIP
3 lžíce chilli prášek z papričky Aji Amarillo
3/4 šálku majonéza
1/4 šálku zakysaná smetana
1 lžíce limetková šťáva
košer sůl

Osvěžte vaši kuchyni neobvyklou přílohou z Jižní Ameriky

Vlastnosti:
  • Vegan
Kuchyně:

    Ingredience

    • CHILLI DIP

    Recept

    Sdílet

    Maniok je tropická rostlina z Jižní Ameriky, jejíž hlízy svým vzhledem a chutí připomíná batáty. Ať už se ho teprve chystáte vyzkoušet, nebo už ho v nějaké podobě znáte, zkuste z něj uvařit výborné hranolky sous-vide. Budou určitě vítanou změnou v jídelníčku – můžete si je dát jen tak s dipem nebo jako přílohu k masu.

    Číst
    Tipy pro lepší prezentaci sous vide pokrmů

    Postup

    1
    Hotovo

    KRÁJÍME

    Předehřejte si lázeň o teplotě 85°C.
    Odkrojte konce hlíz, potom je přepulte nebo rozdělte na třetiny (dle velikosti). Rozkrojenou stranou položte na prkýnko a ostrým nožem odkrojte slupku od kořene.
    Nakrájejte vše podélně na cca 1-1,3 cm hranolky. Případné dřevnaté části odkrojte.

    2
    Hotovo

    VAŘÍME

    Ve středně velké misce rozpusťte ve vodě sůl, cukr a sodu. Do sous-vide sáčku vložte hranolky a zalijte je připraveným nálevem. Poté zavakuujte vakuovačkou nebo metodou vytěsnění vzduchu vodou.
    Položte sáček na rovný povrch a pokuste se rozmístit hranolky do jedné rovnoměrné vrstvy. Vložte do lázně a vařte 60-90 minut.

    3
    Hotovo

    SMAŽÍME

    Vytáhněte sáček z lázně a slijte horký nálev. Opatrně vyjměte maniokové hranolky a rozložte na něco, kde dobře oschnou (síto, děrovaný plech..) Poté po menších částech osmažte hranolky na 190 °C do křupava a tmavě hnědé barvy.

    4
    Hotovo

    DĚLÁME DIP

    V malé misce smíchejte pár lžic studené vody s chilli práškem a rozmixujte do jemné pasty, nechte odpočinout cca 30 min.
    Smíchejte majonézu, kysanou smetanu, trochu soli a limetkové šťávy, poté přidejte chilli pastu podle vaší chuti.

    5
    Hotovo

    PODÁVÁME

    Hranolky dejte na talíř, osolte a posypte čerstvou nasekanou petrželkou. Podávejte s chilli dipem.

    Zdroj: vacmasterfresh.com

    blank

    Iva Dohnalová

    Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

    salsiccia s těstovinami
    předchozí
    Salsiccia s těstovinami
    krůtí stehno
    další
    Krůtí stehno bez kosti s citronem a rozmarýnem
    salsiccia s těstovinami
    předchozí
    Salsiccia s těstovinami
    krůtí stehno
    další
    Krůtí stehno bez kosti s citronem a rozmarýnem

    Přidejte svůj komentář

    blank
    10% SLEVA
    Exkluzivní sleva na celý sortiment značky Lauben
    SOUSVIDERECEPTY
    10% SLEVA
    Exkluzivní sleva na celý sortiment značky Lauben
    SOUSVIDERECEPTY
    blank