Ingredience
-
-
1 ks cibule
-
-
2 stroužky česnek
-
2 lžíce garam masala
-
sladká uzená paprika
-
kurkuma mletá
-
1 ks limetka
-
1/2 šálku tučný jogurt
-
2 lžíce ghí
-
1 šálek rajčatové pyré
-
1 šálek kokosové mléko
-
1/2 šálku kuřecí vývar
-
jarní cibulka
-
koriandr čerstvý
Recept
Sdílet
Pozor, tady je skvělé Indické jídlo připravené jednoduše v horké lázni! Hladká a kořeněná omáčka s dokonalým kuřecím v jednom pytlíku, kterou zvládne i amatér. Po uvaření stačí jen přidat rýži.
Postup
|
PŘÍPRAVA INGREDIENCÍ
Rozehřejte si lázeň o teplotě 65.5°C.
Nastrouhejte cibuli a zázvor, namačkejte česnek a vymačkejte šťávu z poloviny limetky.
|
|
PŘÍPRAVA MASA
Nakrájejte kuřecí maso na kostky velké cca 2,5 cm, potom promíchejte v misce s jogurtem, polovinou všeho koření, jedním rozmačkaným stroužkem česneku, šťávou z poloviny limetky, trochou soli a pepře. Zakryjte a nechte odpočívat v lednici alespoň 1 hodinu.
|
|
OPÉKÁNÍ MASA
Rozpalte velkou pánev na vysokém plameni a rozpusťte ghí nebo máslo. Postupně po dávkách opékejte kuřecí kostky. Opečení ze všech stran by nemělo trvat déle než 60 sekund. Poté dejte maso stranou.
|
|
ZÁKLAD OMÁČKY
Uberte plamen, vložte cibuli a zbytek česneku. Vlijte vývar a míchejte. Až bude vývar téměř vyvařený, přidejte zbytek koření a smíchejte se základem.
|
|
DOKONČENÍ OMÁČKY
Přidejte rajčatové pyré a vše zkombinujte. Na závěr vlijte kokosové mléko, vše dobře rozmíchejte a povařte 5 minut.
|
|
VAŘENÍ
Kuřecí maso a omáčku smíchejte a přelijte do velkého zipového sáčku o velikosti cca 4,5 litru. Zazipujte a vložte do lázně. Nastavte si dobu vaření na 1 hodinu.
|
|
PODÁVÁNÍ
Během vaření si uvařte rýži.
Po skončení vaření kuřecího curry vytáhněte sáček z vody a nalejte do misky s rýží. Posypte jarní cibulkou a koriandrem a přiložte měsíček limetky.
Zdroj: recipes.anovaculinary.com
|
Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"