Background Image

Kuřecí curry z jednoho pytlíku

0 0
Kuřecí curry z jednoho pytlíku

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
2 ks kuřecí prsa větší
1 ks cibule
2 cm zázvor čerstvý
2 stroužky česnek
2 lžíce garam masala
sladká uzená paprika
kurkuma mletá
1 ks limetka
1/2 šálku tučný jogurt
2 lžíce ghí
1 šálek rajčatové pyré
1 šálek kokosové mléko
1/2 šálku kuřecí vývar
jarní cibulka
koriandr čerstvý

Se sous-vide vařičem si na indické jídlo může troufnout každý!

Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Pozor, tady je skvělé Indické jídlo připravené jednoduše v horké lázni! Hladká a kořeněná omáčka s dokonalým kuřecím v jednom pytlíku, kterou zvládne i amatér. Po uvaření stačí jen přidat rýži.

Číst
Jak vybrat správné brambory pro přípravu hranolek?

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA INGREDIENCÍ

Rozehřejte si lázeň o teplotě 65.5°C.
Nastrouhejte cibuli a zázvor, namačkejte česnek a vymačkejte šťávu z poloviny limetky.

2
Hotovo

PŘÍPRAVA MASA

Nakrájejte kuřecí maso na kostky velké cca 2,5 cm, potom promíchejte v misce s jogurtem, polovinou všeho koření, jedním rozmačkaným stroužkem česneku, šťávou z poloviny limetky, trochou soli a pepře. Zakryjte a nechte odpočívat v lednici alespoň 1 hodinu.

3
Hotovo

OPÉKÁNÍ MASA

Rozpalte velkou pánev na vysokém plameni a rozpusťte ghí nebo máslo. Postupně po dávkách opékejte kuřecí kostky. Opečení ze všech stran by nemělo trvat déle než 60 sekund. Poté dejte maso stranou.

4
Hotovo

ZÁKLAD OMÁČKY

Uberte plamen, vložte cibuli a zbytek česneku. Vlijte vývar a míchejte. Až bude vývar téměř vyvařený, přidejte zbytek koření a smíchejte se základem.

5
Hotovo

DOKONČENÍ OMÁČKY

Přidejte rajčatové pyré a vše zkombinujte. Na závěr vlijte kokosové mléko, vše dobře rozmíchejte a povařte 5 minut.

6
Hotovo

VAŘENÍ

Kuřecí maso a omáčku smíchejte a přelijte do velkého zipového sáčku o velikosti cca 4,5 litru. Zazipujte a vložte do lázně. Nastavte si dobu vaření na 1 hodinu.

7
Hotovo

PODÁVÁNÍ

Během vaření si uvařte rýži.
Po skončení vaření kuřecího curry vytáhněte sáček z vody a nalejte do misky s rýží. Posypte jarní cibulkou a koriandrem a přiložte měsíček limetky.

Zdroj: recipes.anovaculinary.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

platýs sous-vide
předchozí
Platýs sous-vide
fenykl sous-vide
další
Jemný fenykl sous-vide
platýs sous-vide
předchozí
Platýs sous-vide
fenykl sous-vide
další
Jemný fenykl sous-vide

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here