Background Image

Jemný fenykl sous-vide

0 0
Jemný fenykl sous-vide

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 ks fenykl větší
sůl
olivový olej
pepř volitelný
dle volby čerstvé bylinky
citronová šťáva
parmazán volitelný

Měkký fenykl s jemnou chutí dodá šmrnc spoustě hlavním jídlům

Vlastnosti:
  • Vegan
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Pokud zrovna nemilujete anýzovou chuť a tím pádem ani fenykl, měli byste ho rozhodně zkusit uvařený. Po sous-vide zásahu se z něj stane výtečná jemná a sladká zeleninová příloha, přidejte ho třeba k masu nebo párku, a nebo ho prostě vhoďte do salátu.

Číst
4 základní kroky sous vide vaření

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA FENYKLU

Předehřejte si lázeň o teplotě 80 °C.
Osekejte stonky, které trčí z fenyklové cibulky a zbavte se případných volných listů. Potom fenykl podélně přepulte.
Vložte v jedné vrstvě do sous-vide sáčku, posypte solí a pokapejte olivovým olejem.

2
Hotovo

VAŘENÍ A DOKONČENÍ

Vakuujte a vařte po dobu 2 hodin. Pokud bude mít sáček tendenci plavat, zatěžkejte ho.
Po uvaření fenyklové půlky rozkrojte na čtvrtky a ozdobte dle své volby (kopr, sůl, pepř, strouhaný parmazán..)
Podávejte ihned nebo nechte vychladit a použijte do salátu.

Zdroj: chefsteps.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

kuřecí curry sous vide
předchozí
Kuřecí curry z jednoho pytlíku
americké brambory sous-vide
další
Americké brambory sous-vide
kuřecí curry sous vide
předchozí
Kuřecí curry z jednoho pytlíku
americké brambory sous-vide
další
Americké brambory sous-vide

Přidejte svůj komentář