Ingredience
- 2 ks filet z lososa
- dle chuti mořská sůl
- 2 lžíce extra panenský olivový olej
- 1 na tenké plátky šalotka
- 1 lžička citronová kůra
- 1 snítka tymián
- 1 snítka čerstvý kopr
- 1 snítka čerstvá petržel
Recept
My doma lososa milujeme. Tento recept je skvělý i proto, že je vše rychle hotové. Ideální je i pro nedělní oběd a přitom neprostojím celý den v kuchyni.
Postup
1 Hotovo dle typu vařiče |
Připravíme vodní lázeň |
2 Hotovo 1 minuta |
Lososa do pytlíku |
3 Hotovo 2 minuty |
Okořeníme lososa |
4 Hotovo |
Vakuovačka nebo zip lock?Pro další kroky můžete použít zip lock sáček či vakuovačku. Ta se bude hodit především v případě, že chcete hotové jídlo uchovat delší dobu. S vakuovačkou je to jasné. Pokud zvolíte zip lock sáček, vložte ho napůl otevřený do vodní lázně tak, aby voda vytlačila vzduch. V momentě, kdy bude losos kompletně celý pod vodou, a vzduch ze sáčku bude pryč, můžete sáček uzavřít. |
5 Hotovo |
Po uplynutí nastavené doby... |