Background Image

Lososový filet metodou sous vide

0 0
Lososový filet metodou sous vide

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
2 ks filet z lososa
dle chuti mořská sůl
2 lžíce extra panenský olivový olej
1 na tenké plátky šalotka
1 lžička citronová kůra
1 snítka tymián
1 snítka čerstvý kopr
1 snítka čerstvá petržel

Losos - skvělá ryba, která neztratí svou chuť při přípravě metodou sous vide.

Vlastnosti:
  • Low Carb
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

My doma lososa milujeme. Tento recept je skvělý i proto, že je vše rychle hotové. Ideální je i pro nedělní oběd a přitom neprostojím celý den v kuchyni.

Postup

1
Hotovo
dle typu vařiče

Připravíme vodní lázeň

Začneme tím, že si připravíme vodní lázeň. Teplotu a čas volte dle toho, jakou finální strukturu masa vyžadujete.
Tedy:
rare 41 °C
medium 43 °C
well done 50 °C

Při čekání si připravíme veškeré suroviny.

2
Hotovo
1 minuta

Lososa do pytlíku

Lososa dáme do sous vide sáčku a osolíme.

3
Hotovo
2 minuty

Okořeníme lososa

K rybě přidáme šalotku, citronovou kůrau, tymián, kopr a petržel i olivový olej.

4
Hotovo

Vakuovačka nebo zip lock?

Pro další kroky můžete použít zip lock sáček či vakuovačku. Ta se bude hodit především v případě, že chcete hotové jídlo uchovat delší dobu. S vakuovačkou je to jasné. Pokud zvolíte zip lock sáček, vložte ho napůl otevřený do vodní lázně tak, aby voda vytlačila vzduch. V momentě, kdy bude losos kompletně celý pod vodou, a vzduch ze sáčku bude pryč, můžete sáček uzavřít.

5
Hotovo

Po uplynutí nastavené doby...

Jakmile časovač dokončí odpočet, je třeba vyjmout lososa. Postupujte však velice opatrně. Ryba je velice křehká. Pokud máte lososa s kůží, sloupněte ji a odstraňte bylinky.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

Sous Vide mořské mušle s Meyer citronovou polevou
předchozí
Sous Vide mušle Sv. Jakuba s citronovou omáčkou
jehněčí maso
další
Sous Vide medovo-rozmarýnové jehněčí
Sous Vide mořské mušle s Meyer citronovou polevou
předchozí
Sous Vide mušle Sv. Jakuba s citronovou omáčkou
jehněčí maso
další
Sous Vide medovo-rozmarýnové jehněčí

Přidejte svůj komentář