Background Image

Sous Vide mušle Sv. Jakuba s citronovou omáčkou

0 0
Sous Vide mušle Sv. Jakuba s citronovou omáčkou

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 kilo Mušle Sv. Jakuba Hřebenatky
2 kusy citrón
na dochucení sůl
na dochucení černý pepř
2 polévkové lžíce máslo
2 polévkové lžíce jarní cibulka jemně nasekaná
4 polévkové lžíce suché sherry
1/4 šálku (118 ml) pomerančová šťáva
2 lžičky med
špetka chilli prášek

Mušle Sv. Jakuba + citronová omáčka = láska Vašeho života

Ingredience

Recept

Sdílet

Tyto mušle Sv. Jakuba osvěží lehká citrusová omáčka. Vaří se s trochou kůry a výsledkem je kyselo/sladká citrusová omáčka.

Postup

1
Hotovo
35 minut

Vše nachystáme

Ohřejte vodu ve vařiči na 50ºC. Zatímco se voda zahřívá, vložte hřebenatky do dvou plastových sáčků. A do každého sáčku přidejte ještě také 2 plátky citronu, osolte a opepřete. Uzavřete sáček a vložte do ohřáté vody. Vařte 30 minut.

2
Hotovo
3 minuty

K citronové omáčce

Zatímco se mušle vaří, připravte omáčku. Rozehřejte máslo na pánvi na středně vysokou teplotu. Přidejte bílou část jarní cibulky s chilli a vařte do měkka. Vyjměte jarní cibulku z pánve a dejte stranou. Oloupejte citron a kůru si nechte na později. Vymačkejte šťávu z citronu. Přidejte k tomu dostatek pomerančové šťávy, abyste získali 2/3 šálku tekutiny.

3
Hotovo
2 minuty

Po 30 minutách

Odstraňte mušle z horké vody. Vyjměte mušle ze sáčku a osušte. Znovu zahřejte pánev na vysokou teplotu – v pánvi bude ještě dost másla z cibulky. Jemně vložte mušle do pánve a opékejte 90 sekund pouze na jedné straně. Odstraňte mušle z pánve. Pánev potřete sherry. Přidejte směs citronové šťávy a pomerančového džusu a trochu citronové kůry. Orestovanou bílou cibulku vmícháme zpět do šťávy. Přiveďte k varu a vařte, redukujte do zhoustnutí a glazury. Ochutnejte a pokud je omáčka příliš kyselá, přidejte med po 1 lžičce.

4
Hotovo

Servírujeme

Mušle přendáme na talíř a pokapeme citronovou omáčkou. Ozdobte zelenou jarní cibulkou a další kůrou. Ihned podávejte.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

kachní prsa sous vide
předchozí
Středně propečená kachní prsa Sous vide
losos sousvide
další
Lososový filet metodou sous vide
kachní prsa sous vide
předchozí
Středně propečená kachní prsa Sous vide
losos sousvide
další
Lososový filet metodou sous vide

Přidejte svůj komentář