Ingredience
- 4 ks jehněčí koleno
- 2 lžíce extra panenský olivový olej
- 2 hrnky hladká mouka
- 1 středně žlutá cibuleoloupaná a nakrájená na tenké plátky
- 4 stroužek česnekuoloupané a rozdrcené
- 4 střední mrkevnakrájené na středně velké kostky
- 4 stonky celernakrájené na středně velké kostky
- 3 lžíce rajčatový protlak
- 1,2 šálku sherry vinný ocet
- 1 šálek červené víno
- 3,4 šálku med
- 1 litr hovězí vývar
- 4 snítky čerstvý rozmarýn
- 2 sušený bobkový list
- dle chuti Kosher sůl a čerstvě mletý černý pepř
Recept
Milujeme jehněčí maso v celé jeho hravé kráse, ale ne každý to cítí stejně. S tímto velkým chutným receptem na medovo-rozmarýnové jehněčí se však povede změnit několik srdcí a myslí, které se bojí jehněčího masa. Po 48 hodinách je maso jemné a odpadá od kosti. Rychlá redukce varné tekutiny dotáhne zeleninu k dokonalosti a vytvoří bohatou, aromatickou a dokonale sladkou omáčku, která vyvažuje často výraznou chuť jehněčího masa.
Postup
1 Hotovo 5 minut |
Příprava masa |
2 Hotovo 11 minut |
Jdeme k zelenině.. |
3 Hotovo 2 minuty |
Dochutíme zeleninu na pánvi |
4 Hotovo 1 minuta |
Vše přendáme do sáčku |
5 Hotovo 5 minut |
Dokončujeme... |
6 Hotovo 10 minut |
Redukujeme omáčku |
7 Hotovo 2 minuty |
Podáváme |