Background Image

Sous Vide medovo-rozmarýnové jehněčí

0 0
Sous Vide medovo-rozmarýnové jehněčí

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
4 ks jehněčí koleno
2 lžíce extra panenský olivový olej
2 hrnky hladká mouka
1 středně žlutá cibule oloupaná a nakrájená na tenké plátky
4 stroužek česneku oloupané a rozdrcené
4 střední mrkev nakrájené na středně velké kostky
4 stonky celer nakrájené na středně velké kostky
3 lžíce rajčatový protlak
1,2 šálku sherry vinný ocet
1 šálek červené víno
3,4 šálku med
1 litr hovězí vývar
4 snítky čerstvý rozmarýn
2 sušený bobkový list
dle chuti Kosher sůl a čerstvě mletý černý pepř

Myslím, že právě tento postup přípravy jehněčího masa, by mohl radikálně změnit Váš názor na jehněčí maso.

Vlastnosti:
  • Gril

Ingredience

Recept

Sdílet

Milujeme jehněčí maso v celé jeho hravé kráse, ale ne každý to cítí stejně. S tímto velkým chutným receptem na medovo-rozmarýnové jehněčí se však povede změnit několik srdcí a myslí, které se bojí jehněčího masa. Po 48 hodinách je maso jemné a odpadá od kosti. Rychlá redukce varné tekutiny dotáhne zeleninu k dokonalosti a vytvoří bohatou, aromatickou a dokonale sladkou omáčku, která vyvažuje často výraznou chuť jehněčího masa.

Postup

1
Hotovo
5 minut

Příprava masa

Nastavte sous vide vařič na 68,3 °C. Ve velké litinové pánvi rozehřejte olej na vysokou teplotu, dokud nezačne kouřit. Na olej přidáme kolínka. Nyní je bohatě osolíme, zaprášíme moukou a opečeme ze všech stran dozlatova.

2
Hotovo
11 minut

Jdeme k zelenině..

Vyjměte maso a dejte ho stranou. Snižte teplotu na středně vysokou a přidejte cibuli, česnek, mrkev a celer. Dochuťte solí a pepřem a vařte 10 minut. Přidejte rajčatový protlak a vařte jednu minutu.

3
Hotovo
2 minuty

Dochutíme zeleninu na pánvi

Přidejte ocet, víno, med, vývar, rozmarýn a bobkové listy a vařte dvě minuty.

4
Hotovo
1 minuta

Vše přendáme do sáčku

Přidejte zeleninu, omáčku a jehněčí stopky do vakua nebo plastového sáčku Ziploc, uzavřete a vařte 48 hodin.

5
Hotovo
5 minut

Dokončujeme...

Vyjměte maso ze sáčku a osušte a zanechte si tekutinu uvnitř sáčku, na další vaření. Umístěte maso na rošt a opékejte, dokud kůže nezíská zlatohnědou barvu, asi pět minut. (Pozorně sledujte, aby se nespálilo.)

6
Hotovo
10 minut

Redukujeme omáčku

Přidejte tekutinu ze sáčku a zeleninu do velkého hrnce a vařte na středně vysokém ohni, dokud zelenina nezměkne a omáčka se zredukuje o dvě třetiny, asi 10 minut.

7
Hotovo
2 minuty

Podáváme

Vyjměte maso z trouby, mějte po ruce omáčku a podávejte.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

losos sousvide
předchozí
Lososový filet metodou sous vide
losos sousvide
předchozí
Lososový filet metodou sous vide

Přidejte svůj komentář