Background Image

Marinovaná vepřová žebírka s citrusy a nálevem z Coca-Coly

0 0
Marinovaná vepřová žebírka s citrusy a nálevem z Coca-Coly

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Toto jídlo spojuje bohaté chutě koření, citrusů a Coca-Coly, která masu dodává jemnost a sladkou karamelizovanou strukturu.To vše nakonec grilované do křupava a podávané s čerstvou salsou pico de gallo.

Vlastnosti:
  • Gril
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Skvělý způsob, jak připravit šťavnatá a chutná žebírka plná intenzivních a komplexních chutí. Použití techniky sous-vide zaručuje dokonalé propečení masa, které zůstane křehké a plné chuti. Ribs jsou nejprve marinované v kořeněné směsi s annatto, oreganem, paprikou a dalšími ingrediencemi, což dodá masu intenzivní barvu a chuť. Poté jsou zabalené ve vakuu s Coca-Colou, citrusovými plody, červenou cibulí a kořením, což ještě více zvýrazní jejich vůni a jemnost. Po 10 hodinách pomalého vaření sous-vide jsou žebírka dozlatova opékaná pod grilem a podávaná s osvěžujícím pico de gallo (čerstvou salsa směsí) a šťavnatou limetkovou šťávou. Tento recept je ideální pro speciální příležitosti nebo pro všechny, kdo mají rádi originální a chutné pokrmy z masa.

Postup

1
Hotovo
8 hodin

Příprava marinády a naložení žebírek

Odstraňte blánu z kostí na vepřových žebírkách a nakrájejte je na menší kousky, které se vejdou do vakuového sáčku. V misce smíchejte annatto, oregano, papriku, černý pepř, česnekový prášek, ocet a olivový olej, a touto směsí důkladně potřete žebírka. Žebírka vložte do vakuového sáčku a nechte je marinovat v chladničce po dobu 8 hodin.

2
Hotovo
10 hodin 15 minut

Vakuování s Coca-Colou a citrusy

Po 8 hodinách marinování přeneste žebírka do nového vakuového sáčku. Přidejte Coca-Colu, půlku pomeranče nakrájenou na čtvrtky, červenou cibuli, skořici, bobkový list a česnek. Vakuujte sáček a vložte do Sous-Vide zařízení. Nastavte teplotu na 70°C a vařte po dobu 10 hodin. Po dokončení vaření vyjměte žebírka z vakuového sáčku a šťávu sceďte. Scezenou šťávu lehce zredukujte na pánvi, aby získala intenzivní chuť (cca 5-10 minut). Mezitím připravte čerstvou salsa (pico de gallo) smícháním nakrájeného rajčete, jarní cibulky, čerstvého koriandru, soli, octu a pár kapek olivového oleje.

3
Hotovo
10 minut

Dokončení a servírování

Žebírka dejte pod gril, aby se dozlatova opekla (cca 5-10 minut), a při grilování je glazujte šťávou. Po opečení odstraňte kosti a vložte maso přímo na tortillu. Pokapejte trochou šťávy a přidejte pico de gallo a pár kapek limetkové šťávy na dochucení.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

Kuřecí rolka
předchozí
Kuřecí rolka plněná klobásou a sýrem
Kuřecí rolka
předchozí
Kuřecí rolka plněná klobásou a sýrem

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here