Ingredience
- 2 kg vepřová žebírka
- 1 kus červená cibule
- 4 stroužky česnek
- 1 skořice celá
- 2 bobkový list
- 1 pomeranč
- 50 g Coca Cola
- 30 g Annatto
- 5 g oregano
- 5 g sladká paprika
- 3 g černý pepř
- 5 g česnekový prášek
- 20 g ocet
- 20 g olivový olej
- 1 rajče
- 30 g jarní cibulka
- 10 g koriandr
- 4 ks kukuřičné tortilly
Recept
Skvělý způsob, jak připravit šťavnatá a chutná žebírka plná intenzivních a komplexních chutí. Použití techniky sous-vide zaručuje dokonalé propečení masa, které zůstane křehké a plné chuti. Ribs jsou nejprve marinované v kořeněné směsi s annatto, oreganem, paprikou a dalšími ingrediencemi, což dodá masu intenzivní barvu a chuť. Poté jsou zabalené ve vakuu s Coca-Colou, citrusovými plody, červenou cibulí a kořením, což ještě více zvýrazní jejich vůni a jemnost. Po 10 hodinách pomalého vaření sous-vide jsou žebírka dozlatova opékaná pod grilem a podávaná s osvěžujícím pico de gallo (čerstvou salsa směsí) a šťavnatou limetkovou šťávou. Tento recept je ideální pro speciální příležitosti nebo pro všechny, kdo mají rádi originální a chutné pokrmy z masa.
Postup
1 Hotovo 8 hodin |
Příprava marinády a naložení žebírekOdstraňte blánu z kostí na vepřových žebírkách a nakrájejte je na menší kousky, které se vejdou do vakuového sáčku. V misce smíchejte annatto, oregano, papriku, černý pepř, česnekový prášek, ocet a olivový olej, a touto směsí důkladně potřete žebírka. Žebírka vložte do vakuového sáčku a nechte je marinovat v chladničce po dobu 8 hodin. |
2 Hotovo 10 hodin 15 minut |
Vakuování s Coca-Colou a citrusyPo 8 hodinách marinování přeneste žebírka do nového vakuového sáčku. Přidejte Coca-Colu, půlku pomeranče nakrájenou na čtvrtky, červenou cibuli, skořici, bobkový list a česnek. Vakuujte sáček a vložte do Sous-Vide zařízení. Nastavte teplotu na 70°C a vařte po dobu 10 hodin. Po dokončení vaření vyjměte žebírka z vakuového sáčku a šťávu sceďte. Scezenou šťávu lehce zredukujte na pánvi, aby získala intenzivní chuť (cca 5-10 minut). Mezitím připravte čerstvou salsa (pico de gallo) smícháním nakrájeného rajčete, jarní cibulky, čerstvého koriandru, soli, octu a pár kapek olivového oleje. |
3 Hotovo 10 minut |
Dokončení a servírování |