Background Image

Medem glazovaný losos

0 0
Medem glazovaný losos

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
4 ks filet z lososa
1 lžíce olivový olej
z 1 citronu citronová kůra
sůl
pepř
1/4 šálku (60 ml) med
2 lžíce Dijonská hořčice
1 lžička Worcesterová omáčka
1 lžíce máslo

A zase ten losos...

Ingredience

Recept

Sdílet

Taky můžete jíst lososa klidně obden? Zvlášť ten připravovaný sous-vide se nikdy nepřejí. Naštěstí je receptů habaděj a pokud máte rádi sladkou příchuť, zkuste toho glazovaného medem. Lepivý a lehce křupavý medový povrch a jako vždy měkkost a šťavnatost uvnitř. Se salátem a citrusovou zálivkou tvoří perfektní kombinaci.

Číst
I tyto pokrmy můžete připravit sous vide!

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA A VAŘENÍ

Předehřejte si lázeň na požadovanou teplotu. Pro lososa rare 47 °C, pro medium rare 52 °C, pro medium 60 °C.
Odstraňte kůži a případné kosti, pokapejte filety olivovým olejem, posolte, opepřete a posypte citronovou kůrou. Položte do dvou cca litrových sáčků vždy po dvou filetech vedle sebe a vakuujte.
Vložte do lázně a vařte po dobu 20 - 30 minut.

2
Hotovo

GLAZOVÁNÍ

Mezitím v malé misce smíchejte med s hořčicí, Worcesterovou omáčkou a rozpuštěným máslem. Dejte stranou.
Po uvaření opatrně vytáhněte filety, osušte poklepáním papírovými utěrkami. Hojně potřete glazurou z obou stran a flambovací pistolí opalte (případně pod rozpáleným grilem) - jen tak, aby začala glazura bublat.

3
Hotovo

PODÁVÁNÍ

Podávejte se salátem a citronovou zálivkou nebo se svojí oblíbenou přílohou.

Zdroj: sousvidesupreme.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

horký cider
předchozí
Horký kořeněný cider
vepřové kotlety
další
Vepřové kotlety s česnekem a sušenými rajčaty
horký cider
předchozí
Horký kořeněný cider
vepřové kotlety
další
Vepřové kotlety s česnekem a sušenými rajčaty

Přidejte svůj komentář