Vepřové kotlety s česnekem a sušenými rajčaty

0 0
Vepřové kotlety s česnekem a sušenými rajčaty

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
4 ks vepřové kotlety bez kosti, 2-3 cm
2 lžíce olivový olej
1 lžička sůl
1/2 lžičky pepř
4 stroužky česnek
4 lžíce sušená rajčata
2 lžíce čerstvá bazalka

Kotletky jako z restaurace

Vlastnosti:
  • Gril
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Sous-vide je zřejmě nejlepším způsobem přípravy pro vepřové kotlety. Zajistíme jejich šťavnatost uvnitř, dostaneme do nich skvělou chuť a pokud je zakončíme na grilu nebo opečeme, budou i lehce křupavé.

Další výhodou sous-vide je, že zatímco se vám vaří v lázni, v klidu si připravíte přílohu, a pokud vaření o pár minut přetáhnete, nic se nestane, kotlety budou stále skvělé!

Číst
Je sous vide vaření bezpečné?

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA MASA

Předehřejte si lázeň o teplotě 60 °C.
Každý kus masa pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete z obou stran.

2
Hotovo

RAJČATA, ČESNEK A BAZALKA

Nasekejte česnek na širší plátky a sušená rajčata na proužky.
Bazalku můžete nechat celou (pokud ji chcete zahrnout do konečné prezentace jídla) nebo ji také nasekat.

3
Hotovo

VAŘENÍ

Vložte všechny ingredience do sáčku a promněte, aby se dobře zkombinovaly.
Odstraňte maximum vzduchu ze sáčku například metodou vytlačení vzduchu vodou a vařte ve vodní lázni po dobu 2 hodin.

4
Hotovo

OPEČENÍ

Po uplynutí času vytáhněte sáček z lázně, opatrně položte kotlety na prkýnko a osušte poklepáním papírovými utěrkami.
Na vysokou teplotu rozpalte gril nebo pánev a opečte cca 90 sekund z každé strany.

5
Hotovo

PODÁVÁNÍ

Nechte kotlety 2 minuty odpočinout a můžete podávat.
Chutnají skvěle s grilovanou zeleninou, pečenými batáty nebo jakýmkoli salátem.

Zdroj: agrillforallseasons.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

losos glazovaný medem
předchozí
Medem glazovaný losos
jehněčí stew
další
Irské jehněčí stew
losos glazovaný medem
předchozí
Medem glazovaný losos
jehněčí stew
další
Irské jehněčí stew

Přidejte svůj komentář