• Domů
  • Ryby
  • Pečeně z mečouna s jalapeño marinádou

Pečeně z mečouna s jalapeño marinádou

0 0
Pečeně z mečouna s jalapeño marinádou

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
0,9 -1,4 kg hřbet mečouna
2 lžíce cukr
1/4 šálku košer sůl
1 hlava česnek
2-3 ks jalapeño
cca 2 šálky čerstvý koriandr
cca 2 šálky petrželka hladkolistá
1 lžíce mexické oregano
1 šálek olivový olej
košer sůl
1 ks citrón

Nešetřete na kvalitě ryby ani s pálivými ingrediencemi

Vlastnosti:
  • Ostré
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

K mečounovi se nedá přirovnat žádná jiná ryba. Chutná opravdu masitě, je výživná a hutná. Pokud jste ji ještě neochutnali, možná vás překvapí její lehce nasládlá a jemná chuť.

Náš recept se výborně hodí pro vícečetnou návštěvu. Celý hřbet v sáčku s marinádou připravíte bez velké námahy a při dodržení času bude uvařen k dokonalosti. Nutno podotknout, že je dobré rybu koupit od ověřeného dodavatele v dobré kvalitě.

Číst
5 věcí, které o sous vide musíte vědět

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA MEČOUNA

Sůl a cukr smíchejte v malé misce a posypejte směsí celý hřbet mečouna ze všech stran. Nechte odpočinout v lednici nezakrytý po dobu 1 hodiny.
Poté vytáhněte, omyjte pod studenou tekoucí vodou, osušte poklepáním papírovými utěrkami a dejte stranou.

2
Hotovo

MARINÁDA

Předehřejte si pánev na středním plameni, vložte stroužky česneku a jalapeño papričky a opékejte do měkka a hněda cca 10-15 minut.
Nechte lehce vychladit a pak nahrubo nasekejte.
Do mixéru dejte opečený česnek, papričky, koriandr, petrželku, oregano, olivový olej a sůl dle chuti. Mixujte do hladka.

3
Hotovo

VAŘENÍ

Předehřejte si vodní lázeň o teplotě 55°C.
Do velkého sous-vide sáčku vložte mečouna a zhruba 3/4 marinády. Vakuujte, vložte do lázně a vařte po dobu 90 minut.
Během vaření přidejte do zbytku marinády citronovou kůru a šťávu z 1 citronu. Ochutnejte a případně osolte.

4
Hotovo

OPEČENÍ MEČOUNA

Po uvaření vytáhněte opatrně rybu ze sáčku a osušte poklepáním papírovými utěrkami. Lehce potřete marinádou. Rozpalte pánev a opékejte mečouna zprudka cca 45 vteřin z každé strany, až budete mít silnější hnědou krustu.

5
Hotovo

PODÁVÁNÍ

Celý hřbet mečouna dejte na velký tác nebo talíř, nakrájejte dle potřeby a podávejte se zbylou marinádou.

Zdroj: vacmasterfresh.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

lilek s pestem a passatou
předchozí
Lilek s pestem a passatou
mango chutney
další
Sous vide mango chutney
lilek s pestem a passatou
předchozí
Lilek s pestem a passatou
mango chutney
další
Sous vide mango chutney

Přidejte svůj komentář