Ingredience
- 4 ks lilek
- 200 g rajčatová pasta
- citronová kůra
- sůl
- černý pepř
- extra panenský olivový olej
-
PESTO
- 3 svazky čerstvá bazalka
- 10 g piniové oříšky
- 50 ml extra panenský olivový olej
Recept
Když tenhle jednoduchý předkrm dobře naservírujete, bude to jídlo jako z kulinářské soutěže.
Sous-vide příprava dá vyniknout hutné a chutné dužině lilku a v kombinaci s italskými chutěmi bude velkou pochoutkou i pro milovníky masa.
Postup
1 Hotovo |
PŘÍPRAVA |
2 Hotovo |
VAŘENÍ A SMAŽENÍ LILKŮRozpalte pánev a prudce opečte lilky z obou stran do hněda, poté odstraňte a vložte do vakuových sáčků s trochou olivového oleje. Vakuujte a vařte ve vodní lázni po dobu 8-10 min. |
3 Hotovo |
PESTO A PASSATAVšechny ingredience na pesto vložte do mixéru a mixujte do hladka. |
4 Hotovo |
SERVÍROVÁNÍ |