blank
https://www.sousviderecepty.cz
blank
  • Recepty
    • Hovězí maso
    • Vepřové maso
    • Drůbež
    • Ryby
    • Vejce
    • Zelenina
    • Příloha
    • Dezerty
    • Dipy
    • Low Carb
    • Bez lepku
    • Vegetariánské
    • Veganské
    • Na gril
    • Hledejte sous-vide recept podle ingredience
  • Tabulka teplot
  • O Sous-vide
  • Diskuze
blank
  • Recepty
    • Hovězí maso
    • Vepřové maso
    • Drůbež
    • Ryby
    • Vejce
    • Zelenina
    • Příloha
    • Dezerty
    • Dipy
    • Low Carb
    • Bez lepku
    • Vegetariánské
    • Veganské
    • Na gril
    • Hledejte sous-vide recept podle ingredience
  • Tabulka teplot
  • O Sous-vide
  • Diskuze
  • Recepty
    • Hovězí maso
    • Vepřové maso
    • Drůbež
    • Ryby
    • Vejce
    • Zelenina
    • Příloha
    • Dezerty
    • Dipy
    • Low Carb
    • Bez lepku
    • Vegetariánské
    • Veganské
    • Na gril
    • Hledejte sous-vide recept podle ingredience
  • Tabulka teplot
  • O Sous-vide
  • Diskuze
blank
  • Domů
  • Cuisine: Mexická

Cuisine: Mexická

Mexiko je domovem mnoha známých a světoznámě uznávaných pokrmů. Mexická kuchyně se liší v závislosti na místních klimatických a geografických podmínkách a etnických rozdílech mezi původními obyvateli.

Sever Mexika – je známý svými masovými pokrmy, zejména hovězím masem a pšenicí v podobě moučných tortill.

Oblast Oaxaca – známá pro své slané tamales, tortilly a slavnostní moles.

Yucatán – v kuchyni je hojně zastoupeno tropické ovoce.

Horské oblasti na západě země – známé díky birrii (kozí/hovězí/vepřové maso v pikantní rajčatové omáčce).

Tichomořské pobřeží a poloostrov Baja California – v kuchyni převažují mořské plody.

Třemi základními surovinami mexických jídel jsou kukuřice, fazole a chilli (pálivé papričky), které se vyskytovaly již před příchodem Španělů. Kukuřice se konzumuje ve všech možných podobách, ale především jako tortilla (tenká kulatá placka z kukuřičného těsta). Tortilly se používají také k přípravě tacos a quesadillas, které jsou oblíbené po celé zemi. V mexických pokrmech se také hojně objevuje avokádo, rajčata a rýže.

Sdílet

Pečeně z mečouna s jalapeño marinádou

Čas vaření: 3 hod
  • Ryby
  • Mexická Mexická
K mečounovi se nedá přirovnat žádná jiná ryba. Chutná opravdu masitě, je výživná a hutná. Pokud jste ji ještě neochutnali, možná vás překvapí její lehce nasládlá a jemná chuť. Náš...

Iva Dohnalová

16.1.2022
Like 1
Sdílet

Nakládaná červená cibulka

Čas vaření: 45 min
  • Zelenina
  • Mexická Mexická
Šťavnatá, křupavá, sladko-kyselá sous-vide nakládaná červená cibulka promění vaše nudná jídla na rozmanitost chutí. Snězte ji jen tak, nacpěte ji do sendviče, obložte si jí tacos… Hodí se prostě všude!

Iva Dohnalová

11.1.2021
Like 2
Sdílet

Pikantní street food kukuřice

Čas vaření: 25 min
  • Zelenina
  • Mexická Mexická
Ta sladkost kukuřice v kombinaci s nádechem pálivé Poblano papričky, slaností feta sýru a kyselostí limetkové kůry, vytváří úžasný snack. Celé jídlo závisí hlavně na kukuřici, takže čím sladší seženete,...

Iva Dohnalová

10.12.2020
Like 4
Sdílet

Dip z avokáda a zakysané smetany

Čas vaření: 5 min
  • Dipy
  • Mexická Mexická
V jednoduchosti je síla. A platí to i u vaření. O pravdivosti tohoto tvrzení vás přesvědčí dip z avokáda a zakysané smetany. Recept je jednoduchý, zatímco výsledný produkt naprosto lahodný!

ladyambientte

29.10.2018
Like 2
Sdílet

Sýrová omáčka na nachos

Čas vaření: 25 min
  • Dipy
  • Mexická Mexická
Tenhle super jednoduchý recept na sous vide sýrový dip na nachos vám zabere maximálně 25 minut, výsledný produkt však bude chutnat jako z profesionální kuchyně. K přípravě nejlepší sýrové omáčky používáme oranžový...

ladyambientte

14.5.2017
Like 4

Recepty

Drůbež

Drůbež

Hovězí maso

Hovězí maso

Krůtí

Krůtí

Luštěniny

Luštěniny

Ryby

Ryby

Vejce

Vejce

Vepřové maso

Vepřové maso

Zelenina

Zelenina

Kuchyně

Americká

Americká

Anglická

Anglická

Česká

Česká

Francouzská

Francouzská

Indická

Indická

Italská

Italská

Japonská

Japonská

Španělská

Španělská

Nejnovější komentáře

  • Jiří: Sous vide vaření – otázky a odpovědi
  • Libor: Sous-vide uzená hovězí žebra
  • Admin: Sous vide vepřová krkovička v tradičním stylu
  • Jana: Sous vide vepřová krkovička v tradičním stylu
  • Vladislav: Sous vide vaření – otázky a odpovědi

O sous vide

  • Co je sous vide?
  • 4 základní kroky sous vide vaření
  • Sous vide – otázky a odpovědi
  • Je sous vide vaření bezpečné?

Pro začátek

  • Sous vide v hrnci na sporáku
  • Do čeho sous vide zabalit?
  • Sous vide – teploty a časy
  • KUPON: 10% sleva na SOUS VIDE

Recepty

  • Low Carb
  • Bez lepku
  • Vegetariánské
  • Veganské

© 2022 Česká Sous Vide kuchařka s online recepty zdarma, které snadno připravíte u vás doma. Zdroje ChefSteps, Recipetineats, ... / Kontakt

Posting....