Pikantní street food kukuřice

0 0
Pikantní street food kukuřice

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
4 ks kukuřičný klas
1 lžička chilli prášek z Peblano papričky
2 ks limetka
1/3 šálku sýr feta
3 lžíce koriandr čerstvý

I street food se dá připravit elegantním způsobem sous-vide!

Vlastnosti:
  • Ostré
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Ta sladkost kukuřice v kombinaci s nádechem pálivé Poblano papričky, slaností feta sýru a kyselostí limetkové kůry, vytváří úžasný snack. Celé jídlo závisí hlavně na kukuřici, takže čím sladší seženete, tím lépe.  Kukuřice se hodně liší ve své měkkosti, takže je často nejlepší vyzkoušet jeden klas za syrova, než ho uvaříte. Ochutnání napoví, jak sladká a měkká kukuřice je, a lze tak lépe odhadnout čas vaření.

Postup

1
Hotovo

LÁZEŇ

Předehřejeme si lázeň na 84 °C.

2
Hotovo

PŘÍPRAVA KUKUŘICE

Očistíme kukuřičné klasy od listů a nitek. Vložíme kukuřice do sous vide sáčku v jedné vrstvě a zazipujeme. Ponoříme sáček do lázně a vaříme po dobu 15 až 25 minut do úplného změknutí.

3
Hotovo

KOŘENÍME A SERVÍRUJEME

Vyjměte sáček z vody a vytáhněte kukuřice. Každý klas osolte a opepřete a lehce posypte chilli práškem. Zastrouhejte kůrou z limetky a posypte čerstvými nasekanými listy koriandru a nadrobeným sýrem feta.

Zdroj: Amazingfoodmadeeasy.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

kuřecí tikka masala
předchozí
Sous-vide kuřecí tikka masala
Opečené sous vide brambory s česnekem a bylinkami
další
Opečené sous vide brambory s česnekem a bylinkami
kuřecí tikka masala
předchozí
Sous-vide kuřecí tikka masala
Opečené sous vide brambory s česnekem a bylinkami
další
Opečené sous vide brambory s česnekem a bylinkami

Přidejte svůj komentář