Sous-vide kuřecí tikka masala

0 0
Sous-vide kuřecí tikka masala

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
450 g kuřecí prsa
1/4 lžičky sušený česnek
1/4 lžičky koriandr mletý
1/8 lžičky kurkuma mletá
1/8 lžičky sušený zázvor
1/8 lžičky kajenský pepř lze nahradit chilli
1 ks cibule
1 lžíce zázvor nastrouhaný
1 ks paprička jalapeño
2 lžíce rajčatová pasta
2 lžíce garam masala
2 lžíce koriandr mletý
1 menší plechovka rajčata drcená
1 lžíce med
4 lžíce jogurt
1/4 šálku koriandr čerstvý

Skvěle kořeněná indická omáčka se šťavnatým kuřecím masem

Vlastnosti:
  • Ostré
Kuchyně:

    Ingredience

    Recept

    Sdílet

    Známá indická omáčka, která je velice populární také v Anglii. Bohužel je často podávána s lehce převařeným, a tudíž vysušeným, kuřecím masem. Příprava masa metodou sous-vide tento problém vyřeší, maso bude vždy šťavnaté a křehké.

    Postup

    1
    Hotovo

    PŘÍPRAVA KUŘETE

    Připravte si lázeň o teplotě 60.5°C
    Smíchejte koření v míse (sušený česnek, mletý koriandr, sušený zázvor, kurkuma, kajenský pepř). Osolte a opepřete kuře a lehce posypte směsí koření, poté zazipujte do sous-vide sáčku. Ponořte sáček do lázně a vařte 2 až 4 hodiny až do provaření (záleží na tloušťce masa).

    2
    Hotovo

    VAŘÍME OMÁČKU

    Rozpalte olej v pánvi na středním plameni, přidejte cibuli a vařte do změknutí cca 5 až 10 minut. Přidejte česnek, zázvor a jalapeňo papričku a vařte dalších 5 minut. Poté vmíchejte rajčatovou pastu, garam masalu a sušený koriandr, dál vařte a pravidelně míchejte 5 minut. Přidejte sekaná rajčata a povařte asi 15 minut. Rozmixujte ručním mixerem, vmíchejte med, sůl a pepř podle chuti a odstraňte z plamene.

    3
    Hotovo

    DOCHUCENÍ

    Vyjměte kuře ze sáčku a pořádně osušte papírovou nebo textilní utěrkou. Rychle opečte kuře 2 až 3 minuty z každé strany do zlatova a odstraňte z plamene. Na každý talíř nalijte trošku omáčky, přidejte kuře a lžíci jogurtu. Zasypte čerstvým koriandrem a podávejte.

    Zdroj: https://www.amazingfoodmadeeasy.com

    blank

    Iva Dohnalová

    Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

    Malinový creme brulee cheesecake sous vide
    předchozí
    Malinový créme brulée cheesecake
    kukuřice street food
    další
    Pikantní street food kukuřice
    Malinový creme brulee cheesecake sous vide
    předchozí
    Malinový créme brulée cheesecake
    kukuřice street food
    další
    Pikantní street food kukuřice

    Přidejte svůj komentář