Background Image
  • Domů
  • Vepřové
  • Sekané vepřové kotlety s pomerančovým dresinkem a zeleninou

Sekané vepřové kotlety s pomerančovým dresinkem a zeleninou

0 0
Sekané vepřové kotlety s pomerančovým dresinkem a zeleninou

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
450 g vepřové kotlety
1/2 lžičky sušený česnek
1/2 lžičky koriandr mletý
1/4 lžičky mletý kmín
Dresink
3 lžíce pomerančový džus čerstvý
2 lžíce vinný ocet bílý
1 lžíce med
1 ks šalotka
5 lžic olivový olej
Na smíchání
2 šálky bulgur
2 šálky míchaná zelenina
čerstvá petržel nať

Chutné, vyvážené a osvěžující jídlo po náročném dni.

Kuchyně:

Ingredience

  • Dresink

  • Na smíchání

Recept

Sdílet

Znáte to – člověk někdy hledá rychlé a jednoduché jídlo, ale aby bylo zároveň chutné a vyvážené. Ideálním řešením je tento recept na sous-vide vepřové kotlety s obilninami a zeleninou. Je to úžasně dobrý, lehký a svěží hlavní chod – ta pomerančová zálivka ho skvěle rozjasní. Na tohle byste se rozhodně těšili na konci pracovního dne.

Zeleninu můžete zvolit podle své vlastní preference. V našem případě využijeme brokolici, dýni, červenou papriku a mrkev, ale můžete si namixovat cokoli, co máte zrovna po ruce. Stejně tak kotlety můžete nechat vcelku, pokud je to pro vás vzhledově přitažlivější.

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA MASA

Předehřejte si lázeň o teplotě 60°C.
Smíchejte všechno koření na maso v misce. Zlehka osolte a opepřete kotlety a poté posypte kořením. Zazipujte do sous-vide sáčku a vložte do horké lázně. Vařte po dobu 2-3 hodin, dokud není maso uvařené. Pokud ale máte rádi maso měkčí nebo naopak lépe propečené, můžete dobu vaření poupravit.

2
Hotovo

PŘÍPRAVA ZELENINY A DRESSINGU

Zeleninu nakrájejte a orestujte, bulgur uvařte.
Rozšlehejte metličkou pomerančový džus, ocet a med. Za neustálého šlehání pomalu přidávejte olivový olej, až se celá směs spojí. Osolte a opepřete podle chuti. Vmíchejte šalotku a nechte uležet po dobu 10 minut.

3
Hotovo

SERVÍROVÁNÍ

Vyjměte sáček z lázně, položte si kotlety na prkénko a osušte papírovými utěrkami nebo látkovou utěrkou. Lehce osolte a za 1-2 minuty z každé strany je opečte na pánvi do zlatova. Nakrájejte na malé kousky nebo proužky.
Do misky vložte bulgur, na něj kousky masa. Přidejte restovanou zeleninu a petrželku, zakápněte pomerančovým dresinkem a podávejte.

Zdroj: www.amazingfoodmadeeasy.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

horký nápoj jablečný koláč
předchozí
Horký nápoj s příchutí jablečného koláče
Míchaná vajíčka sous vide
další
Míchaná vajíčka sous vide
horký nápoj jablečný koláč
předchozí
Horký nápoj s příchutí jablečného koláče
Míchaná vajíčka sous vide
další
Míchaná vajíčka sous vide

Přidejte svůj komentář