• Domů
  • Dezerty
  • Horký nápoj s příchutí jablečného koláče

Horký nápoj s příchutí jablečného koláče

0 0
Horký nápoj s příchutí jablečného koláče

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
2 ks sladké jablko
3 ks skořice celá
1 ks vanilkový lusk
1 lžička muškátový oříšek
1 lžička nové koření
1 lžička zázvor
1 šálky bourbon

Ta pravá chuť Amerických Vánoc ukrytá v horkém nápoji s chutí bourbonu a jablečného koláče.

Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Jediná věc, která je pro Američany typičtější než jablečný koláč, je bourbon. Tak proč nezkombinovat ty dvě věci dohromady?! Tento bourbon je ochucen čerstvými jablky a spoustou koření, jako je skořice, zázvor nebo muškátový oříšek. Je perfektní jen tak samotný na popíjení k dezertu nebo na přípravu horkého nápoje. Ovoce můžete využít na dezerty (budou mít příchuť bourbonu) nebo si je přidat do drinku.

Postup

1
Hotovo

LÁZEŇ

Připravte si lázeň o teplotě 60 °C

2
Hotovo

PŘÍPRAVA A VAŘENÍ

Oloupejte jablko a vyjměte jádřinec, potom ho nahrubo nakrájejte. Do sous-vide sáčku nebo sklenice o objemu cca 1 litr vložte kousky jablek, přidejte podélně rozkrojený vanilkový lusk, celé tyčinky skořice, čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek, nastrouhaný zázvor a namleté nové koření. Přilijte bourbon. Zlehka promíchejte a vložte do lázně. Ohřívejte po dobu 1-3 hodin.

3
Hotovo

DOKONČENÍ

Připravte si ledovou lázeň, kterou bude tvořit z ½ led a z ½ voda. Vyjměte sáček nebo sklenici z lázně a vložte do ledové lázně na 15 až 20 minut. Slijte bourbon a skladujte v uzavřené dóze.

Zdroj: www.amazingfoodmadeeasy.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

Opečené sous vide brambory s česnekem a bylinkami
předchozí
Opečené sous vide brambory s česnekem a bylinkami
vepřové kousky v misce
další
Sekané vepřové kotlety s pomerančovým dresinkem a zeleninou
Opečené sous vide brambory s česnekem a bylinkami
předchozí
Opečené sous vide brambory s česnekem a bylinkami
vepřové kousky v misce
další
Sekané vepřové kotlety s pomerančovým dresinkem a zeleninou

Přidejte svůj komentář