Míchaná vajíčka sous vide

0 0
Míchaná vajíčka sous vide

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
4 ks vejce
dle libosti sůl
dle libosti černý pepř
dle libosti červený pepř
1 lžíce máslo

Míchaná vejce metodou sous vide jsou krémová a chuťove fantastická!

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Vegetarián
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Míchaná vajíčka metodou sous vide jsou naprosto jasnou volbou, pokud přemýšlíte, co si dát ráno k snídani. Je to rychlé, snadné a díky předem nastavené teplotě budete mít vajíčka dokonale vláčná a krémová.

Postup

1
Hotovo
3 min

PŘIPRAVÍME SI VODNÍ LÁZEŇ

Předehřejeme si vodní lázeň na 74 ℃.

2
Hotovo
3 min

ROZŠLEHÁME VEJCE

V misce si rozšleháme vejce se špetkou soli a dle libosti přidáme pepř.

3
Hotovo
2 min

VLOŽÍME VAJÍČKA DO SÁČKU

Do silikonového sáčku vložíme rozšlehaná vejce a přidáme k tomu lžíci másla.

4
Hotovo
22 min

SÁČEK VLOŽÍME DO LÁZNĚ

Naplněný sáček uzavřeme a vložíme do lázně na 10 minut. Poté sáček vyjmeme a vajíčka rozmačkáme, aby neztvrdly a opět sáček vložíme do vodní lázně, tentokát na 12 minut. (Pokud nepoužíváte silikonový sáček, ale plastový, tak stačí dát vajíčka do vodní lázně na 10 a pak 6 minut)

5
Hotovo
3 min

VYNDÁME VAJÍČKA Z VODNÍ LÁZNĚ

Vajíčka z vodní lázně vyndáme a naservírujeme je na talíř. Případně vajíčka můžeme ještě dochutit červeným pepřem.

Zdroj: nomnompaleo.com

blank

Michaela Lukešová

Gurmánka, která nikdy nepohrdne výborným jídlem. Její recepty roztancují vaše chuťové pohárky.

vepřové kousky v misce
předchozí
Sekané vepřové kotlety s pomerančovým dresinkem a zeleninou
sous vide pastiňáková polévka
další
Zimní krémová polévka z pastináku
vepřové kousky v misce
předchozí
Sekané vepřové kotlety s pomerančovým dresinkem a zeleninou
sous vide pastiňáková polévka
další
Zimní krémová polévka z pastináku

Přidejte svůj komentář