Background Image

Slanina, jakou jste ještě neochutnali

0 0
Slanina, jakou jste ještě neochutnali

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
450 g slanina předem nakrájená

Krok za krokem návod na slaninu jako z pohádky

Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Člověk si řekne – je vůbec možné ještě nějak vylepšit starou dobrou smaženou slaninu? Proč ji vůbec vařit v lázni?

Vařením slaniny sous-vide přes noc dosáhnete šťavnatosti uvnitř a křupavosti zvenčí a s jistotou se vyhnete oněm gumovým místům, které se objeví při samotném smažení. Až do ní kousnete, křupne a pak se prostě rozpustí v ústech jak ta nejfajnovější masová pochoutka.

Postup

1
Hotovo

SLANINA DO VAKUA

Nastavte si sous-vide vařič na teplotu 62,8 °C.
Vakuujte celý kus předem nakrájené slaniny, případně vložte do zipového sáčku a odstraňte vzduch pomocí pomalého ponořování do vody. Vložte do lázně a vařte přes noc (alespoň 6 hodin).

2
Hotovo

SLANINA NA PLÁTKY

Oddělte jednotlivé plátky uvařené slaniny.

3
Hotovo

OPEČENÍ SLANINY

Rozpalte si pánev nebo grilovací desku na střední teplotu a po 5 minutách na ni položte plátky slaniny. Opečte do křupava z jedné strany asi 2 minuty, potom otočte a dalších 15 vteřin z druhé strany.

4
Hotovo

OSUŠENÍ SLANINY

Přeneste opečené plátky z grilu na papírové utěrky, aby odkapal nadměrný tuk.

5
Hotovo

SERVÍROVÁNÍ

Okamžitě podávejte.

Zdroj: recipes.anovaculinary.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

červená řepa sous vide
předchozí
Sous-vide červená řepa se sýrem feta
platýs sous-vide
další
Platýs sous-vide
červená řepa sous vide
předchozí
Sous-vide červená řepa se sýrem feta
platýs sous-vide
další
Platýs sous-vide

Přidejte svůj komentář