Background Image

Sous-vide červená řepa se sýrem feta

0 0
Sous-vide červená řepa se sýrem feta

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
4 ks červená řepa
1 lžíce olivový olej
sůl
pepř
VOLITELNÉ
sýr feta
čerstvá petržel
pomeranč

Výborně uvařená řepa bez nepořádku v kuchyni

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Vegan
Kuchyně:

Ingredience

  • VOLITELNÉ

Recept

Sdílet

Sous-vide je nejlepší způsob, jak si užít tuto sladkou, zemitou a zdravou kořenovou zeleninu bez ztráty textury a vitamínů při vaření. Pár jednoduchých ingrediencí, žádné okrajování ani loupání, a navíc sous-vide vařič udělá většinu práce za vás.

Číst
5 věcí, které o sous vide musíte vědět

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA ŘEPY

Připravte si lázeň o teplotě 85ºC.
Omyjte červenou řepu se slupkou a odkrojte konce. Doporučujeme zakrýt prkýnko fólií, aby se nezbarvilo. Potom rozkrojte každou podélně a hned je vkládejte do sáčku (nebo dvou) tak, aby byly vždy v jedné vrstvě. Pokapejte olivovým olejem, osolte a okořeňte. Vakuujte, vložte do lázně a vařte 3 hodiny.

2
Hotovo

DOKONČENÍ

Po skončení vaření vyjměte sáčky a vytáhněte kousky řepy. Nechte vychladit na pokojovou teplotu a poté můžete slupku lehce seškrábnout pomocí papírové utěrky.

3
Hotovo

SERVÍROVÁNÍ

Můžete řepu servírovat samotnou jako přílohu, nebo je nakrájet na kostky a přidat do salátu. Výborné jsou s nasekanou petrželkou a sýrem feta, můžete přidat i nakrájený pomeranč. Podle chuti dosolte a dopepřete.

Zdroj: izzycooking.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

dýňová polévka sous-vide
předchozí
Sytá dýňová polévka
sous vide slanina
další
Slanina, jakou jste ještě neochutnali
dýňová polévka sous-vide
předchozí
Sytá dýňová polévka
sous vide slanina
další
Slanina, jakou jste ještě neochutnali

Přidejte svůj komentář