Ingredience
-
4 ks červená řepa
-
1 lžíce olivový olej
-
sůl
-
pepř
-
VOLITELNÉ
-
sýr feta
-
čerstvá petržel
-
pomeranč
Recept
Sdílet
Sous-vide je nejlepší způsob, jak si užít tuto sladkou, zemitou a zdravou kořenovou zeleninu bez ztráty textury a vitamínů při vaření. Pár jednoduchých ingrediencí, žádné okrajování ani loupání, a navíc sous-vide vařič udělá většinu práce za vás.
Postup
|
PŘÍPRAVA ŘEPY
Připravte si lázeň o teplotě 85ºC.
Omyjte červenou řepu se slupkou a odkrojte konce. Doporučujeme zakrýt prkýnko fólií, aby se nezbarvilo. Potom rozkrojte každou podélně a hned je vkládejte do sáčku (nebo dvou) tak, aby byly vždy v jedné vrstvě. Pokapejte olivovým olejem, osolte a okořeňte. Vakuujte, vložte do lázně a vařte 3 hodiny.
|
|
DOKONČENÍ
Po skončení vaření vyjměte sáčky a vytáhněte kousky řepy. Nechte vychladit na pokojovou teplotu a poté můžete slupku lehce seškrábnout pomocí papírové utěrky.
|
|
SERVÍROVÁNÍ
Můžete řepu servírovat samotnou jako přílohu, nebo je nakrájet na kostky a přidat do salátu. Výborné jsou s nasekanou petrželkou a sýrem feta, můžete přidat i nakrájený pomeranč. Podle chuti dosolte a dopepřete.
Zdroj: izzycooking.com
|
Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"