Ingredience
-
1,8 - 2,7 kg Hovězí hrudí Nebo hovězí bok
-
1/3 šálku černý pepř nahrubo namletý
-
1/4 šálku košer sůl
-
7 g růžová nakládací sůl volitelná
Recept
Sdílet
Brisket je část hovězího masa z hrudníku. Nejvhodnější je pro něj pomalá příprava a sous-vide z něj udělá to nejšťavnatější maso pod sluncem. To rozhodně musíte naservírovat své návštěvě při příštím setkání, pokud chcete udělat dojem.
Postup
|
PŘÍPRAVA MASA
Nastavte si sous-vide vařič na 57.2°C.
Smíchejte sůl, pepř a růžovou sůl a pořádně promíchejte. Posypte a vetřete do masa ze všech stran.
|
|
VAŘENÍ
Vložte maso do sáčku, vakuujte a ponořte do lázně. Vařte 50 hodin.
|
|
OSUŠENÍ
Po uplynutí času vytáhněte maso ze sáčku a osušte poklepáním papírovými utěrkami. Pokud je třeba, vetřete opět trochu směsi ze solí a pepře.
|
|
OPEČENÍ
Rozpalte si troubu na 220°C, nebo udírnu na 107°C. Vložte hrudí do trouby/udírny a vyndejte hned, jak bude mít pěknou tmavou barvu.
|
|
PODÁVÁNÍ
Nakrájejte opečené maso na plátky a podávejte.
Zdroj: anovaculinary.com
|
Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"
4 Comments Skrýt komentáře
Dobrý den, bude to stejné i u telecího brisketu?Děkuji
Dobrý den, čas je opravdu 50hodin?
Ano, čas je ok
Dobrý den, do trouby dám brisket v alobalu ? Nebo mohu dát na rošt a pod něj plech s prohlubní kam bude odkapávat šťáva. Dělám brisket poprvé, vím že je asi zapotřebí, aby šťáva zůstala uvnitř, tudíž pravděpodobně bude správně ten alobal . Pro jistotu se ale zeptám ^^