Ingredience
-
12-15 ks chřest
-
3 lžíce máslo
-
mořská sůl
-
na posypání čerstvá máta
Recept
Sdílet
Chřestová sezóna je v plném proudu. Tyhle úžasné zelené stonky chutnají skvěle grilované či pečené, ale čas při vaření hraje důležitou roli – o minutu déle nebo méně může zkazit celé jídlo. Sous-vide přichází jako záchrana. Přidané máslo dodá chřestu luxusnost a máta jemnou svěžest.
Postup
|
PŘÍPRAVA
Předehřejte si lázeň o teplotě 85 °C.
Očistěte chřestové stonky.
|
|
VAŘENÍ
Do velkého zipového nebo vakuovacího sáčku dejte chřest v jedné vrstvě. Přidejte máslo na větší kostky a trochu soli. Vakuujte nebo uzavřete pomocí techniky vytlačení vzduchu vodou.
Vložte do lázně a vařte 10-12 minut (podle tloušťky chřestu).
|
|
SERVÍROVÁNÍ
Po uvaření vytáhněte sáček z lázně a chřest položte na talíř. Polijte ho rozpuštěným máslem ze sáčku a posypte nasekanou čerstvou mátou.
Zdroj: recipes.anovaculinary.com
|
Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"