Background Image

Máslový chřest s čerstvou mátou

0 0
Máslový chřest s čerstvou mátou

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
12-15 ks chřest
3 lžíce máslo
mořská sůl
na posypání čerstvá máta

Hlavní hrdina jara v luxusním podání.

Vlastnosti:
  • Vegetarián
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Chřestová sezóna je v plném proudu. Tyhle úžasné zelené stonky chutnají skvěle grilované či pečené, ale čas při vaření hraje důležitou roli – o minutu déle nebo méně může zkazit celé jídlo. Sous-vide přichází jako záchrana. Přidané máslo dodá chřestu luxusnost a máta jemnou svěžest.

Číst
4 základní kroky sous vide vaření

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA

Předehřejte si lázeň o teplotě 85 °C.
Očistěte chřestové stonky.

2
Hotovo

VAŘENÍ

Do velkého zipového nebo vakuovacího sáčku dejte chřest v jedné vrstvě. Přidejte máslo na větší kostky a trochu soli. Vakuujte nebo uzavřete pomocí techniky vytlačení vzduchu vodou.
Vložte do lázně a vařte 10-12 minut (podle tloušťky chřestu).

3
Hotovo

SERVÍROVÁNÍ

Po uvaření vytáhněte sáček z lázně a chřest položte na talíř. Polijte ho rozpuštěným máslem ze sáčku a posypte nasekanou čerstvou mátou.

Zdroj: recipes.anovaculinary.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

rebarborový džem sous-vide
předchozí
Rebarborový džem
sous vide brisket
další
Sous vide hovězí hrudí
rebarborový džem sous-vide
předchozí
Rebarborový džem
sous vide brisket
další
Sous vide hovězí hrudí

Přidejte svůj komentář