Ingredience
- 1 blok tofu
- 1/4 šálku sojová omáčka
- 1/2 šálku hnědý cukr
- 1/4 šálku sezamový olej
- 2 polévkové lžíce chilli česneková pasta
Recept
Sous vide vaření na mě stále dělá dojem s každým receptem, který ve své kuchyni vyzkouším, a tento pohled na skromnou přísadu, o které všichni víme, nebyla výjimkou. Práci s tofu si rychle zamilujete. Nejen pro nutriční hodnoty, pro které je velmi dobře známé. Může mít různé textury, od měkkých po křupavé, v závislosti na technice vaření, čímž se jeden konkrétní recept zcela odlišuje od jiného. Je velmi snadné s ním pracovat a téměř nemožné ho pokazit. Opravdu jsem si myslela, že znám tofu tak dobře se vším jeho potenciálem. Ne, dokud jsem ho nezkusila upravit metodou sous vide.
Postup
1 Hotovo 5 minut |
Příprava tofu |
2 Hotovo 10 minut |
Opéct |
3 Hotovo 10 minut |
Připravíme omáčku |
4 Hotovo 5 minut |
Spojíme s omáčkou |
5 Hotovo 4 hodiny |
Začneme vařit |
6 Hotovo 10 minut |
DoladímeJakmile vyprší čas, vaše tofu bude připraveno k podávání ze sáčku. Bude to opravdu skvělé podávané s bílou rýží, s tou voňavou omáčkou nalitou navrch. Vezměte všechnu tu omáčku, která zbyla v sáčku, a vhoďte do ní nějaké uvařené nudle – soba, vaječné nudle, nudle, dokonce i linguini. Pro trochu svěžesti přidejte bylinky – koriandr, jarní cibulku, pažitku. . . cokoliv máte rádi. Přidejte pár kousků restované zeleniny – špenát, brokolici, zelí, pak to doplňte opečenými sezamovými semínky nebo nasekanými ořechy pro větší chuť a texturu. A skvělý oběd je připraven. |