Background Image

Sous Vide chilli-česnekové tofu

0 0
Sous Vide chilli-česnekové tofu

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 blok tofu
1/4 šálku sojová omáčka
1/2 šálku hnědý cukr
1/4 šálku sezamový olej
2 polévkové lžíce chilli česneková pasta

Tofu je prostě neskutečně dobré pro jakýkoliv typ přípravy.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Vegetarián
Kuchyně:

    Ingredience

    Recept

    Sdílet

    Sous vide vaření na mě stále dělá dojem s každým receptem, který ve své kuchyni vyzkouším, a tento pohled na skromnou přísadu, o které všichni víme, nebyla výjimkou. Práci s tofu si rychle zamilujete. Nejen pro nutriční hodnoty, pro které je velmi dobře známé. Může mít různé textury, od měkkých po křupavé, v závislosti na technice vaření, čímž se jeden konkrétní recept zcela odlišuje od jiného. Je velmi snadné s ním pracovat a téměř nemožné ho pokazit. Opravdu jsem si myslela, že znám tofu tak dobře se vším jeho potenciálem. Ne, dokud jsem ho nezkusila upravit metodou sous vide.

    Postup

    1
    Hotovo
    5 minut

    Příprava tofu

    Vezměte balíček pevného tofu a nakrájejte ho na rovnoměrně velké porce. Asi palec tlustý. Tenčí plátky pojmou méně „šťávy“ ve srovnání s tlustšími.

    2
    Hotovo
    10 minut

    Opéct

    Na pánvi osmažte kousky tofu v rostlinném oleji, dokud se nevytvoří křupavá hnědá kůrka. Tato kůra později poslouží jako pouzdro pro uložení všech těch ochucených šťáv uvnitř.

    3
    Hotovo
    10 minut

    Připravíme omáčku

    Smíchejte sójovou omáčku, sezamový olej, hnědý cukr a chilli česnekovou omáčku. Navrhované proporce můžete samozřejmě změnit podle chuti, zejména u chilli.

    4
    Hotovo
    5 minut

    Spojíme s omáčkou

    Osmažené kousky tofu vhoďte do omáčky a ujistěte se, že jsou rovnoměrně obalené.

    5
    Hotovo
    4 hodiny

    Začneme vařit

    Vše vložte do sous vide sáčku. A v lázni vařte po dobu asi 4 hodin na 82℃.

    6
    Hotovo
    10 minut

    Doladíme

    Jakmile vyprší čas, vaše tofu bude připraveno k podávání ze sáčku. Bude to opravdu skvělé podávané s bílou rýží, s tou voňavou omáčkou nalitou navrch.
    Jakmile vyprší čas, vaše tofu bude připraveno k podávání ze sáčku. Bude to opravdu skvělé podávané s bílou rýží, s tou voňavou omáčkou nalitou navrch.

    Vezměte všechnu tu omáčku, která zbyla v sáčku, a vhoďte do ní nějaké uvařené nudle – soba, vaječné nudle, nudle, dokonce i linguini. Pro trochu svěžesti přidejte bylinky – koriandr, jarní cibulku, pažitku. . . cokoliv máte rádi. Přidejte pár kousků restované zeleniny – špenát, brokolici, zelí, pak to doplňte opečenými sezamovými semínky nebo nasekanými ořechy pro větší chuť a texturu. A skvělý oběd je připraven.

    blank

    Monika Braunová

    Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

    žebra
    předchozí
    Sous Vide Masala vepřová žebírka
    ramen eggs
    další
    Sous Vide Ramen vejce
    žebra
    předchozí
    Sous Vide Masala vepřová žebírka
    ramen eggs
    další
    Sous Vide Ramen vejce

    Přidejte svůj komentář