Background Image

Sous Vide Ramen vejce

1 0
Sous Vide Ramen vejce

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
4 vejce
2 polévkové lžíce sojová omáčka
2 polévkové lžíce Mirin
1/4 šálku voda

Skvělé také jako rychlá svačina nebo jako výborná příloha.

Vlastnosti:
  • Vegetarián
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Lehce tekuté vaječné žloutky podobné vosku v aromatickém a dokonale ztuhlém bílku. Prostě perfektní! Budete je chtít k snídani, obědu i večeři!

Sous vide vejce lze skladovat v lednici až 5 dní. Když chcete jíst toto jemné vejce, zahřejte je po dobu 15 minut na stejnou teplotu, při které jste je vařili.

Postup

1
Hotovo
19 minut

Uvařte vejce

Nejprve vařte vejce v hrnci s vodou po dobu 4 minut. Po uplynutí této doby je vyndejte z vroucí vody a další vaření zastavte ponořením do ledové lázně asi na 15 minut. Snížení teploty těchto vajec by je mělo připravit na koupel sous vide.

Vždy začínejte s vejci pokojové teploty. Vytažením z lednice a rovnou do hrnce s vroucí vodou by jejich skořápky okamžitě praskly.

Než vložíte vejce, přiveďte hrnec s vodou k varu. Mít vejce uvnitř hrnce a čekat, až se voda uvaří, by znamenalo příliš dlouhou dobu vaření.

Vejce opatrně ponořte do vody a dávejte pozor, abyste nepoškodili skořápky.

Vejce míchejte kolem hrnce, zatímco se vaří, alespoň první dvě minuty. Odstředivá síla vytvořená tímto pohybem by donutila žloutky, aby se usadily ve středu.

2
Hotovo
55 minut

Připravte si hrnec sous vide

Dále je nechte vařit sous vide po dobu 45 minut při 64℃. Během té doby by měly ztuhnout bílky a žloutky by měly mít trochu tekutější voskovou konzistenci. Po uvaření dopřejte vejcím další studenou lázeň. Zabráníte tak žloutkům, aby se dále nevařily.

3
Hotovo
5 minut

Připravíme marinádu

Existuje na to spousta receptů. Mě v tomto případě chutnala jednoduchá směs mirinu, sójové omáčky a vody. I vývar udělá s tímto pokrmem zázraky.

4
Hotovo
8 hodin

Zpět k vejcím

Nakonec oloupejte vejce a nechte je přes noc marinovat ve směsi sojové omáčky. Ideální je, vložit vejce s marinádou do sous vide sáčku.

5
Hotovo

Servírujeme

Doporučuji, abyste tato vejce marinovali přes noc a ne déle. Pokud tak učiníte, bílky příliš ztuhnou a marináda by mohla proniknout hlouběji a dostat se až ke žloutkům.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

Sous Vide chilli-česnekové tofu
předchozí
Sous Vide chilli-česnekové tofu
Klasický salát Nicoise
další
Sous Vide salát Nicoise s asijskou vinaigrettou
Sous Vide chilli-česnekové tofu
předchozí
Sous Vide chilli-česnekové tofu
Klasický salát Nicoise
další
Sous Vide salát Nicoise s asijskou vinaigrettou

Přidejte svůj komentář