Background Image

Sous Vide Masala vepřová žebírka

0 0
Sous Vide Masala vepřová žebírka

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 kilogram vepřová žebra
2-3 polévkové lžíce garam masala
dle chuti sůl

Rozhodně patří mezi, ne-li nejlepší žebra, která kdy budete mít! Je to opravdu tak dobré!

Vlastnosti:
  • Gril
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Masala dodá žebírkům neskutečný šmrnc. Žebra jsou šťavnatá, jemná, dokonale masitá. A ta textura. Potěšené je u tohoto pokrmu oko i chuť.

Postup

1
Hotovo
10 minut

Příprava masa

Ujistěte se, že jste oloupali tenkou membránu na kostní straně vašich vepřových žeber.

2
Hotovo
10 minut

Koření

Garam Masala a sůl udělají svoje. Nicméně nic nebrání zkoušení něčeho jiného. Třeba tradičního BBQ - 8 dílů cukru, 1 díl soli, 1 díl koření, 1 díl chilli.

A můžete přidat jakékoli koření: česnekový prášek, paprika, skořice, mletý hřebíček, zázvorový prášek, nové koření. . . . pouze ponechte celkový ekvivalent 1 dílu.

3
Hotovo
12 hodin

Marinujeme

Vepřová žebírka vložte do uzavíratelného sáčku a nechte v lednici marinovat alespoň přes noc, čím déle, tím lépe.

4
Hotovo
12 hodin

Vaření

Nechte žebra vařit po dobu 12 hodin ve vodní lázni na 74℃.

5
Hotovo
1-2 minuty

Na gril

Vyjměte žebra ze sáčku a dopečte je na extrémně rozpáleném grilu asi 1-2 minuty z každé strany, aby se vytvořily nádherné stopy po grilování a aby chutě na kůrce ještě více poskočily.

6
Hotovo
1 hodina

Příloha (nemusí být)

V tomto případě jde o šafránovou rýži a opečenou cibuli a rajčata.
Opláchněte rýži basmati, dokud nebude voda čistá.
Namočte rýži na 15 minut.
Rýži sceďte a nechte 10 minut sušit na vzduchu.
V hrnci rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli.
Přidejte basmati a dobře promíchejte s olejem.
Zalijte kuřecím vývarem v poměru 1 díl rýže a 1,2 dílu tekutiny.
Přiveďte k varu a nechte tekutinu zredukovat na úroveň rýže.
Přidejte špetku šafránových nití, hrnec přikryjte, snižte teplotu na nejnižší možný stupeň a nechte 15 minut působit.
Vypněte teplo a ponechte víko na dalších 15 minut.
Pokud jde o rajčata a cibuli, stačí je pokapat trochou olivového oleje a dát je na gril, zatímco se vaše žebra vaří.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

chorizo a vepřová panenka
předchozí
Sous Vide vepřová kotleta s klobásou chorizo, rozinkami a zelenými olivami Jus
Sous Vide chilli-česnekové tofu
další
Sous Vide chilli-česnekové tofu
chorizo a vepřová panenka
předchozí
Sous Vide vepřová kotleta s klobásou chorizo, rozinkami a zelenými olivami Jus
Sous Vide chilli-česnekové tofu
další
Sous Vide chilli-česnekové tofu

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here