Background Image

Sous Vide Hovězí pečeně

0 0
Sous Vide Hovězí pečeně

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
2 kg hovězí pečeně
dle chuti sůl
dle chuti černý pepř
dle chuti au jus gravy omáčka
na opečení olej

5 ingrediencí - to je vše, co potřebujete

Vlastnosti:
  • Gril

Ingredience

Recept

Sdílet

Jedná se o lahodný a snadný recept pro velkou rodinu nebo setkání. Vezměte si levný a možná ne tak žádaný kus masa a udělejte ho tak neuvěřitelně jemný a lahodný, vaši přátelé a rodina o něm budou mluvit ještě dlouho. Vzhledem k tomu, že tento recept používá 5 ingrediencí, nemusíte mít k přípravě tohoto jídla zásobenou spíž. Rovnou si vysvětleme i jednu ingredienci – Au jus. Jus je výpek z masa v pekáči nebo pánvi, který se díky deglazování (vypláchnutí pánve alkoholem či vývarem) promění ve šťávu. Jus se zpravidla nezahušťuje, ale pouze redukuje. Zahuštěná verze = jus lié nebo gravy.

Postup

1
Hotovo
5 minut

Zapněte vařič

Začneme tím, že zapneme sous vide vařič a nastavíme teplotu na 57.2 °C. Zatímco se vodní lázeň zahřeje na požadovanou teplotu, osolte a opepřete hovězí pečeni a umístěte velkou pánev na vysokou teplotu s dostatečným množstvím oleje. Toho by mělo být jen tolik, aby sotva pokryl dno pánve.

2
Hotovo
5 minut a 14 hodin

Maso opečeme

Jakmile je pánev dobrá a rozpálená, vložte na pánev hovězí pečínku a nechte minutu nebo dvě propéct z každé strany, aby na ní byla pěkná hnědá kůrka. Jakmile bude maso opečené, přendejte ho do vykukovacího sáčku. A následně zalejte omáčkou. Vložte do vařiče a nechte zařízení kouzlit 14 hodin.

3
Hotovo
5 minut

Servírujeme

Po uplynutí 14 hodin můžete hovězí maso vyjmout z obalu a naporcovat ručně nebo pomocí kráječe na maso. Užijte si nejlepší sendviče a srdeční večeři všech dob!

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

krevety
předchozí
Sous Vide krevety
Sous Vide Jehněčí kotletky s kari jogurtovou omáčkou
další
Sous Vide Jehněčí kotletky s kari a jogurtovou omáčkou
krevety
předchozí
Sous Vide krevety
Sous Vide Jehněčí kotletky s kari jogurtovou omáčkou
další
Sous Vide Jehněčí kotletky s kari a jogurtovou omáčkou

Přidejte svůj komentář