Background Image

Sous Vide Jehněčí kotletky s kari a jogurtovou omáčkou

0 0
Sous Vide Jehněčí kotletky s kari a jogurtovou omáčkou

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
8 kusů s kostí jehněčí kotlety
1 polévková lžíce olivový olej
½ čajové lžičky garam masala
¼ lžičky citronový pepř
1 lžička česnekový prášek
90 gramů bílý jogurt
dle chuti sůl
dle chuti černý pepř
4 gramy Nasekaný čerstvý koriandr
50 g mangového chutney nebo nakrájejte větší kousky manga, pokud je najdete mango
1 polévková lžíce mleté kari koření
14 g červená cibule
14 ml olej
Extra nasekaný koriandr na ozdobu Nasekaný čerstvý koriandr

Pozor na tomto jídle může vzniknout závislost

Vlastnosti:
  • Gril
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Luxusní kari jogurtová omáčka, jemné jehněčí kotletky. Podávejte samostatně nebo s porcí zeleniny.

Postup

1
Hotovo
5 minut

Příprava

Předehřejte sous vide cooker na požadovaných 60 ºC. Položte kotlety na prkénko. Pokapejte olivovým olejem, dbejte na to, aby byly obě strany potřené. Posypte obě strany garam masalou, citronovým pepřem, česnekovým práškem a solí a pepřem podle chuti. Vlžte kotlety do plastového sáčku a vařte 1 hodinu. Zatímco se kotlety vaří, připravte omáčku: smíchejte jogurt, koriandr, mangové chutney, kari a cibuli a dobře promíchejte, aby se spojily. Vložte do malé misky a odložte stranou.

2
Hotovo
5 minut

Uvařené kotlety osušíme

Když jsou kotlety hotové, vyjměte je z vody a vyjměte kotlety ze sáčku. Kotlety osušte papírovými utěrkami.

3
Hotovo
1 minuta

Vezměte pánev

Zahřejte 1 lžíci (14 ml) oleje na pánvi na vysokou teplotu. Když olej téměř kouří, vložte kotlety do pánve a opékejte, 30 sekund na každé straně. Vyjměte z pánve a rychle nechte okapat na papírové utěrce.

4
Hotovo
1 minuta

Servírujeme

Položte kotlety na servírovací talíř s omáčkou z kari jogurtu. Vše ozdobte nasekaným koriandrem a ihned podávejte.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

hovězí pečeně
předchozí
Sous Vide Hovězí pečeně
tandoori masala tacos
další
Tandoori Carnitas Tacos
hovězí pečeně
předchozí
Sous Vide Hovězí pečeně
tandoori masala tacos
další
Tandoori Carnitas Tacos

Přidejte svůj komentář