Ingredience
- 8 kusů s kostí jehněčí kotlety
- 1 polévková lžíce olivový olej
- ½ čajové lžičky garam masala
- ¼ lžičky citronový pepř
- 1 lžička česnekový prášek
- 90 gramů bílý jogurt
- dle chuti sůl
- dle chuti černý pepř
- 4 gramy Nasekaný čerstvý koriandr
- 50 g mangového chutney nebo nakrájejte větší kousky manga, pokud je najdete mango
- 1 polévková lžíce mleté kari koření
- 14 g červená cibule
- 14 ml olej
- Extra nasekaný koriandr na ozdobu Nasekaný čerstvý koriandr
Recept
Luxusní kari jogurtová omáčka, jemné jehněčí kotletky. Podávejte samostatně nebo s porcí zeleniny.
Postup
1 Hotovo 5 minut |
PřípravaPředehřejte sous vide cooker na požadovaných 60 ºC. Položte kotlety na prkénko. Pokapejte olivovým olejem, dbejte na to, aby byly obě strany potřené. Posypte obě strany garam masalou, citronovým pepřem, česnekovým práškem a solí a pepřem podle chuti. Vlžte kotlety do plastového sáčku a vařte 1 hodinu. Zatímco se kotlety vaří, připravte omáčku: smíchejte jogurt, koriandr, mangové chutney, kari a cibuli a dobře promíchejte, aby se spojily. Vložte do malé misky a odložte stranou. |
2 Hotovo 5 minut |
Uvařené kotlety osušíme |
3 Hotovo 1 minuta |
Vezměte pánev |
4 Hotovo 1 minuta |
Servírujeme |