Sous vide křupavá kuřecí stehna

0 0
Sous vide křupavá kuřecí stehna

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
4 ks kuřecí stehna
podle potřeby olej
podle potřeby sůl

Křupavá kuřecí stehýnka se šťavnatým středem.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový

Ingredience

Recept

Sdílet

Zkušení sous vide kuchaři vědí, že tento způsob vaření je hra, která průměrné jídlo dokáže změnit v hit sezóny. Pomalým vařením ve vodní lázni můžeme přesně kontrolovat propečení, díky čemuž dostaneme pokaždé přesně takové maso, jaké jsme si představovali.

V tomto receptu vám prozradíme, jak připravit šťavnatá kuřecí stehna s dokonale křupavou kůží. Ať už je budete servírovat s bramborami a hořčicí nebo s chlebem, vaše chuťové buňky se do nich zblázní.

Postup

1
Hotovo
2 min

Připravte vodní lázeň

Za pomoci improvizované metody hrnce na sporáku nebo jiného sous vide setu předehřejte vodní lázeň na teplotu 70 °C.

2
Hotovo
150 min

Vařte

Kuřecí stehna vložte do uzavíratelného sáčku a zalijte trochou oleje. Sáček uzavřete a vložte do vodní lázně.

Vařte po dobu 150 minut. Pokud použijete metodu hrnce na sporáku, sledujte teplotu lázně každý 5 až 10 minut, abyste zajistili, že se maso připravuje správně.

3
Hotovo
5 min

Dokončete

Kuřecí stehna vyjměte ze sáčku a pečlivě osušte.

Do nepřilnavé pánve nalijte dostatečné množství oleje. Zahřejte na velmi vysokou teplotu. Přidejte kuřecí stehna kůží dolu. Dávejte pozor, abyste si nepopálili ruce – olej bude stříkat.

Opékejte po obou stranách po dobu asi 1 minuty (dokud kůže není zlatohnědá). Vyjměte z pánve, osušte, osolte podle chuti.

Ihned podávejte.

ladyambientte

Sous vide vepřový bůček
předchozí
Sous vide vepřový bůček
Sous vide sýrová omáčka
další
Sous vide sýrová omáčka
Sous vide vepřový bůček
předchozí
Sous vide vepřový bůček
Sous vide sýrová omáčka
další
Sous vide sýrová omáčka

2 Comments Skrýt komentáře

Dobrý den,
s metodou sous vide teprve začínám, chci se jen zeptat, je li opravdu 70 stupňů po dobu 150 minut pro stehna dostačující. Jde mi o to, že v tabulce máte 74 stupňů, po dobu minimálně 4 hodiny, tak je to trošku zavádějící. Chápu, že je tam pak ta dokončovací úprava na pánvi, ale že by to byl až takový rozdíl? Nerad bych dostal salmonelu, nebo něco horšího.

Děkuji

Dobrý den, těch 70 stupňů je uvedeno i v původním receptu. Je to správně, právě tam do toho vstupuje i ta konečná úprava, která není v případě smažení zanedbatelná.

Přidejte svůj komentář