Background Image

Sous Vide krůtí prsa s křupavou kůží

0 0
Sous Vide krůtí prsa s křupavou kůží

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
0,5 kg krůtí prso
dle chuti košer sůl
dle chuti černý pepř
1 polévková lžíce rostlinný olej
1 velká cibule
1 velká mrkev
2 stonky celer
1,5 l kuřecí vývar
2 bobkový list
1 lžička sojová omáčka
45 g máslo
30 g hladká mouka

Jemné, šťavnaté, s minimální pracností. Takový by byl rychlý popis tohoto receptu na krůtí prsa.

Vlastnosti:
  • Gril
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Sous-vide je fantastický způsob vaření sváteční pečeně. Krůta připravená touto metodou bude uvařená přesně tak, jak ji máte rádi – s extra křupavou kůží.

Proč tento recept funguje:

  • Svázání dvou polovin prsou do válce umožňuje dokonale rovnoměrné vaření a nádhernou prezentaci.
  • Sous-vide vaření nabízí velmi vysokou úroveň přesné kontroly nad konečnými výsledky.
  • Vaření kůže odděleně v troubě přináší pečené chutě a extra křupavost, kterou milujeme na skvělém pečeném krůtím mase.
  • Použití hrudní kosti k posílení vývaru poskytuje bohatou, chutnou omáčku.

Postup

1
Hotovo
dle vařiče

Zahřejte vařič

Nastavte sous vide vařič na požadovanou cílovou teplotu (podívejte se na průvodce časem a teplotou, kde najdete nějaké dobré sázky) a začněte předehřívat vodu. Osobně mám ráda krůtu vařenou při 62,8ºC po dobu 2,5 hodiny.

2
Hotovo
2 hodiny 30 minut

Svažte prsa dohromady

Jemně přitlačte maso do rovnoměrného válcového tvaru. Svažte prsa v 1-palcových intervalech pomocí krátkých kuchyňských provázků. Začněte tím, že zavážete oba konce, pak postupujte do středu a střídejte kravaty na každé straně. Znovu upravte tvar krocana, aby vytvořil úhledný válec. Můžete použít vakuový svařovací stroj, ale stejně dobře poslouží i odolný sáček na zip. Vložte krůtu do sáčku. V této fázi může být krůta chlazena až 3 dny do sucha. Pomalu spusťte sáček do hrnce s vodou a nechte tlak vody vytlačit vzduch přes horní část sáčku. Jakmile je ze sáčku pryč většina vzduchu, pečlivě sáček uzavřete těsně nad vodoryskou. Vařte 2 hodiny 30 minut.

3
Hotovo
5 minut

Kůže

Zatímco se krůta vaří, začněte pracovat na kůži. Upravte teplotu trouby na 200 °C, poté rozložte krůtí kůži v jedné vrstvě na pečicím plechu vyloženým pečícím papírem. Kůži bohatě osolte a opepřete. Přikryjte kůži druhým listem pečícího papíru.

4
Hotovo
50 minut

Vymačkat bubliny a zatížit

Opatrně vymačkejte všechny vzduchové bubliny. Na první položte druhý pečicí plech s okrajem, aby pokožka zůstala při pečení rovná. Kůži opečte v troubě, dokud není extrémně křupavá. To trvá asi půl hodiny až 45 minut. Uvařenou kůži lze nechat vychladnout při pokojové teplotě a skladovat v otevřené nádobě až jeden den. Před podáváním jej znovu opečte v toustovači, pokud změkne (i když pravděpodobně nezměkne).

5
Hotovo
5 minut

Podáváme

Když je krůta uvařená, vyjměte ji ze sáčku a opatrně rozvažte všechny provázky. Uvařenou krůtu lze také vychladit v ledové lázni a uchovávat v lednici až týden. Před podáváním jen maso zahřejte ve vodní lázni o teplotě 54,4 °C asi hodinu. Krůtu nakrájejte velmi ostrým kuchařským nožem a hladkými, rovnoměrnými tahy.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

Uzený brisket
předchozí
Sous Vide Brisket
Tacos
další
Tacos s hovězím jazykem a kachním sádlem
Uzený brisket
předchozí
Sous Vide Brisket
Tacos
další
Tacos s hovězím jazykem a kachním sádlem

Přidejte svůj komentář