Background Image
  • Domů
  • Ryby
  • Sous Vide Losos se špenátem a dijonskou smetanovou omáčkou

Sous Vide Losos se špenátem a dijonskou smetanovou omáčkou

0 0
Sous Vide Losos se špenátem a dijonskou smetanovou omáčkou

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
4 bez kůže filet z lososa
1 velký svazek špenát
½ šálku dijonská hořčice
1 šálek smetana
1 lžíce citronová šťáva
na dochucení sůl a pepř

Losos se špenátem. Klasika, kterou soud vide pozvedne na novou úroveň.

Vlastnosti:
  • Gril
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Extra šťavnatý losos v poněkud netradiční, ale o to chutnější kombinaci.

Křehký losos, jednodušší než kdy jindy. Tento recept v podstatě nevyžaduje žádnou úpravu. Losos připravený metodou sous-vide je šťavnatý a plný chuti. Díky vakuovému sáčku zůstane veškerá šťáva, kterou maso obsahuje, uvnitř.

Postup

1
Hotovo
45 minut

Příprava vařiče i lososa

Nastavíme teplotu vařiče na 46.1°C. Lososa osolte a vložte do uzavíratelného sáčku na zip. Vložte do vodní lázně a vařte 45 minut.

2
Hotovo
3 minuty

Připravíme špenát

Zahřejte pánev na střední teplotu a přidejte špenát. Vaříme do zvadnutí a změknutí. Přidejte citronovou šťávu, sůl a pepř. Udržujte na velmi mírném ohni až do podávání.

3
Hotovo
2 minuty

Podáváme lososa

Umístěte kastrol na střední teplotu a přidejte hustou smetanu a dijonskou hořčici. Přiveďte k varu, snižte teplotu a promíchejte, aby se vše spojilo. Podle chuti osolíme a opepříme. Lososa vyndejte ze sáčků a osušte. Podávejte na špenát a lososa pokapejte dijonskou omáčkou a vychutnejte si ho!

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

panko kuře
předchozí
Sous Vide Panko kuře s žampiony
žebra
další
Grilovaná žebra
panko kuře
předchozí
Sous Vide Panko kuře s žampiony
žebra
další
Grilovaná žebra

Přidejte svůj komentář