Background Image
  • Domů
  • Vepřové maso
  • Sous Vide vepřová kotleta s klobásou chorizo, rozinkami a zelenými olivami Jus

Sous Vide vepřová kotleta s klobásou chorizo, rozinkami a zelenými olivami Jus

0 0
Sous Vide vepřová kotleta s klobásou chorizo, rozinkami a zelenými olivami Jus

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 kilogram vepřová kotleta bez kosti
2-3 kusy chorizo
1/2 šálku rozinky
2-3 polévkové lžíce dijonská hořčice
2 šálky Demi glace
1 šálek zelené olivy

Elegantní jídlo plné různých chutí. Vaše návštěva vás bude za takovou večeři milovat.

Vlastnosti:
  • Low Carb

Ingredience

Recept

Sdílet

Mnohým přijde vepřová kotleta jako nezajímavý kus vepřového masa. Je to libové, bez mírného mramorování, bez pojivových tkání a všechno je to bílé maso. Dobré samo o sobě. Ale když přidáme správné koření a dobře povaříme – koncert chutí začíná.

Postup

1
Hotovo
5 minut

Příprava masa

Vezměte dlouhý a úzký nůž a zabodněte ho přímo do středu té vepřové kotlety. A rozřízněte ji celou, od jednoho konce k druhému. Trochu nožem otočte, abyste vytvořili dostatečně velkou dutinu, do které se vejde všechna nádivka, kterou chcete vložit.

2
Hotovo
5 minut

Příprava nádivky

Jednoduše zapíchněte chorizo a rozinky do dutiny a snažte se udržet vše úhledně na místě.

3
Hotovo
5 minut

Všechno svázat

Odřízněte konce choriza a svažte vepřovou kotletu provázkem. To zajistí, že si vepřové maso při pečení zachová dokonalý tvar.

4
Hotovo
5 minut

Základ na křupavou kůrku

Maso bohatě potřete trochou dijonské hořčice a dochuťte solí a pepřem i ostatním kořením.

5
Hotovo
3 minuty

Připravíme sáček

Celý hřbet vložíme do sous vide sáčku spolu s trochou olivového oleje. A vařte vepřovou kotletu 4 hodiny při 60℃.

6
Hotovo
10 minut

Vodní lázeň

Když čas vyprší, okamžitě přemístěte vepřové maso do ledové lázně. Tím se sníží jeho vnitřní teplota, takže se nepropeče celý vnitřek. Asi po 5-10 minutách v ledové lázni vyndejte vepřové maso ze sáčku a osušte ho papírovými utěrkami. Uchovávejte ochucené šťávy v sáčku pro rychlou omáčku, kterou uděláme později.

7
Hotovo
15 minut

Na pánvi doladit

Dejte na pánev rozpálený olej a vložte do něj vepřovou kotletu. Maso otočte, aby byla kůrka stejnoměrná, a při každém otočení nechte několik sekund nerušeně opékat. Stejně důležité jako opékání je nechat vepřové maso asi 10 minut odpočinout, aby se všechna šťáva uvnitř rozproudila do vláken masa.

8
Hotovo
10 minut

Omáčka

Zatímco vepřové maso odpočívá, připravte si rychlý a jednoduchý sos – ochucený zelenými olivami, který doplní španělské chutě, které tomuto pokrmu dodávají chorizo a rozinky. Na stejné pánvi orestujte hrst zelených oliv.

9
Hotovo
10 minut

Čas na demi-glace

Přidejte demi-glace a nechte omáčku vařit, dokud nebude hustá tak akorát, aby pokryla zadní stranu lžíce.

10
Hotovo
3 minuty

Vše smíchat

Vepřovou kotletu nakrájíme a podáváme se sosem ze zelených oliv.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

Přes noc Sous Vide slanina s chilli-slaninou-tučné vafle
předchozí
Přes noc tažená Sous Vide chilli slanina a vafle
žebra
další
Sous Vide Masala vepřová žebírka
Přes noc Sous Vide slanina s chilli-slaninou-tučné vafle
předchozí
Přes noc tažená Sous Vide chilli slanina a vafle
žebra
další
Sous Vide Masala vepřová žebírka

2 Comments Skrýt komentáře

Přidejte svůj komentář