Ingredience
- 1 kilogram vepřová kotleta bez kosti
- 2-3 kusy chorizo
- 1/2 šálku rozinky
- 2-3 polévkové lžíce dijonská hořčice
- 2 šálky Demi glace
- 1 šálek zelené olivy
Recept
Mnohým přijde vepřová kotleta jako nezajímavý kus vepřového masa. Je to libové, bez mírného mramorování, bez pojivových tkání a všechno je to bílé maso. Dobré samo o sobě. Ale když přidáme správné koření a dobře povaříme – koncert chutí začíná.
Postup
1 Hotovo 5 minut |
Příprava masa |
2 Hotovo 5 minut |
Příprava nádivky |
3 Hotovo 5 minut |
Všechno svázat |
4 Hotovo 5 minut |
Základ na křupavou kůrku |
5 Hotovo 3 minuty |
Připravíme sáček |
6 Hotovo 10 minut |
Vodní lázeňKdyž čas vyprší, okamžitě přemístěte vepřové maso do ledové lázně. Tím se sníží jeho vnitřní teplota, takže se nepropeče celý vnitřek. Asi po 5-10 minutách v ledové lázni vyndejte vepřové maso ze sáčku a osušte ho papírovými utěrkami. Uchovávejte ochucené šťávy v sáčku pro rychlou omáčku, kterou uděláme později. |
7 Hotovo 15 minut |
Na pánvi doladit |
8 Hotovo 10 minut |
Omáčka |
9 Hotovo 10 minut |
Čas na demi-glace |
10 Hotovo 3 minuty |
Vše smíchat |
4 Comments Skrýt komentáře
Je to panenka nebo pečeně čili vyhoštěna kotleta?
Ano jde o kotletu, opraveno 🙂
Ahojte,
na hornej lište je čas varenia 6 hodín a vnútri receptu 4 hodiny.
Čo si vybrať? 🙂
AI mi poradila 6 hodín pri 60°C.
A Vy?
V horní liště je celkový čas vaření. 4 hod. je maso v sous vide hrnci.