Sous-vide sváteční krůta

0 0
Sous-vide sváteční krůta

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
4,5 - 6,3 kg celá krůta
1.9 l kuřecí vývar
sůl
pepř
koření podle chuti

Tahle sous-vide krůta na vánočním stole rozhodně ostudu neudělá!

Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Říkali, že tohle už nepůjde…ale my dokázali, že ano. Celá krůta perfektně uvařená ve vakuu se super křupavou kůžičkou. Uvařte si ji den před vaší velkou hostinou a pak ji jen opečte před servírováním. Už nikdy žádné odhady, jak dlouho krůtu péct a jestli už je hotová!

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA KRŮTY

Okořeňte krůtu, jak je vám libo. Vložte do velkého vakuového sáčku (my použili 7,5 litrový mrazící sáček). Přilijte veškerý vývar tak, aby byla krůta ponořená. Vložte sáček do vodní lázně a vařte 24 hodin.

2
Hotovo

VYTAŽENÍ KRŮTY Z LÁZNĚ

Vytáhněte sáček z lázně a opatrně vyjměte krůtu ze sáčku. Vývar uchovejte, pokud ho chcete využít např. na polévku nebo omáčku. Opatrně osušte krůtu poplácáním papírovými utěrkami a nechte odpočívat 30 minut.

3
Hotovo

OPEČENÍ KRŮTY

Rozpalte si troubu na 232°C (ideálně horkovzdušnou). Pečte krůtu zhruba 30-40 minut do zlatova a křupava. Naporcujte a servírujte!

Zdroj: anovaculinary.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

kuře na chřestu s hnědým máslem
předchozí
Kuře na chřestu s hnědým máslem
Medová křupavá kachní prsa
další
Medová křupavá kachní prsa
kuře na chřestu s hnědým máslem
předchozí
Kuře na chřestu s hnědým máslem
Medová křupavá kachní prsa
další
Medová křupavá kachní prsa

Přidejte svůj komentář