Kuře na chřestu s hnědým máslem

0 0
Kuře na chřestu s hnědým máslem

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
Kuře
4 ks kuřecí prsa
2 lžíce košer sůl
1 lžíce cukr
1 lžíce rostlinný olej
Chřest
450 g chřest
1 lžíce olivový olej
1/4 lžičky košer sůl
Hnědé máslo
1 šálek máslo
2 lžíce tymián čerstvý
2 lžíce rozmarýn čestvý
2 lžíce listy šalvěje
4 stroužky česnek

Dokonalé kuře, zelený a křupavý chřest a hnědé máslo. Delikatesa je na světě!

Kuchyně:

Ingredience

  • Kuře

  • Chřest

  • Hnědé máslo

Recept

Sdílet

Myslím, že se všichni shodneme na tom, že není nic horšího, než suché a gumové kuře. Ať už si omylem nastavíte špatně časovač, a nebo prostě odběhnete od sporáku, vysušené kuře není nic, co bychom pak hrdě servírovali. A nezachrání ho ani ta nejskvělejší omáčka na světě!

V našem receptu je kuře i chřest vařený v tepelně kontrolované lázni. Nejen, že se příloha a hlavní jídlo vaří dohromady, výsledek vás donutí se zamyslet, až zase příště budete chtít strčit kuře do trouby. Kuře sous-vide je šťavnaté a křehké a chřest zůstává sytě zelený a křupavý.

Postup

1
Hotovo

HNĚDÉ MÁSLO

Předehřejte si lázeň na 62,7°C.
Na malé pánvi rozehřejte na středním plameni máslo a vařte asi 3-4 minuty do světle hnědé barvy. Přidejte bylinky a rozmačkaný česnek, stáhněte plamen a vařte další 2 minuty. Odlijte asi 4 lžíce másla do malé misky a odložte. Zbytek přelijte do jiné nádoby a odložte si na servírování.

2
Hotovo

KUŘECÍ PRSA

V mističce smíchejte sůl a cukr a pak směsí hojně posypte kuře. Hnědým máslem odloženým v misce potřete každý kus kuřete a vložte do sous-vide sáčku každý zvlášť. Vakuujte a uzavřete.

3
Hotovo

CHŘEST

Očistěte chřest a všechen ho vložte do sous-vide pytlíku společně s olivovým olejem a solí a uzavřete. Chřest i kuře ponořte do lázně na jednu hodinu.

4
Hotovo

OPEČENÍ KUŘETE A SERVÍROVÁNÍ

Po hodině vyjměte sáčky z lázně a otevřete. Kuře zlehka otřete papírovou utěrkou. Na středním plameni rozpalte olej, vložte kuře kůží dolů a opékejte, dokud není kůže hnědá a křupavá, potom opečte z druhé strany do zlatova.
Ohřejte zbytek hnědého másla. Na talíř naskládejte chřest, na něj kuře a zalijte hnědým máslem.

Zdroj: blog.hamiltonbeach.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

servírujeme batáty
předchozí
Perfektní batáty sous-vide
Celá krůta sous vide
další
Sous-vide sváteční krůta
servírujeme batáty
předchozí
Perfektní batáty sous-vide
Celá krůta sous vide
další
Sous-vide sváteční krůta

Přidejte svůj komentář