Medová křupavá kachní prsa

0 0
Medová křupavá kachní prsa

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
2 ks kachní prsa
sůl
pepř
med

Kachní prsíčka vařena metodou sous vide jsou šťavnatá a kůžička je krásně křupavá.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Kachní prsa vařená metodou sous vide jsou naprostá bomba. Maso je šťavnaté a kůžička krásně křupavá, což je ideální kombinace. Jako přílohu můžete zvolit opečené brambory.

Postup

1
Hotovo
3 min

PŘIPRAVÍME SI KACHNÍ PRSA

Prsa nařízneme tak, jak je znázorněno na fotografii, uvolní se díky tomu tuk z kůže během vaření. Maso nařezáváme opatrně, aby se neprořízlo.

2
Hotovo
2 min

MASO OKOŘENÍME

Kůži masa pouze osolíme, poté prsa otočíme a okořeníme solí a pepřem.

3
Hotovo
2 hod

VLOŽÍME DO VODNÍ LÁZNĚ

Kachní prsa dáme do vakuového sáčku a vložíme je do vodní lázně o teplotě 57 ° C po dobu cca 2 hodin.

4
Hotovo
5 min

OPÉKÁME NA PÁNVI

Prsa vyndáme z vodní lázně a dopečeme je na pánvi. Kůžičku masa potřeme medem a opékáme ze strany, kde je kůže. Opékáme, tak dlouho, dokud kůžička nebude zlatavě křupavá. Následně maso otočíme a opékáme 30 vteřin.

5
Hotovo
5 min

SERVÍRUJEME

Prsa vyndáme z pánve a necháme je 3-5 minut odpočívat, pak je nakrájíme a můžeme podávat.

Zdroj: izzycooking.com

blank

Michaela Lukešová

Gurmánka, která nikdy nepohrdne výborným jídlem. Její recepty roztancují vaše chuťové pohárky.

Celá krůta sous vide
předchozí
Sous-vide sváteční krůta
Hřebenatky s citronovým máslem
další
Hřebenatky s citronovým máslem
Celá krůta sous vide
předchozí
Sous-vide sváteční krůta
Hřebenatky s citronovým máslem
další
Hřebenatky s citronovým máslem

One Comment Skrýt komentáře

Zkuste s černou čočkou (beluga) dochucenou zakysanou smetanou a s jalapeño omáčkou.

Přidejte svůj komentář