Ingredience
-
2 ks kachní prsa
-
sůl
-
pepř
-
med
Recept
Sdílet
Kachní prsa vařená metodou sous vide jsou naprostá bomba. Maso je šťavnaté a kůžička krásně křupavá, což je ideální kombinace. Jako přílohu můžete zvolit opečené brambory.
Postup
3 min |
PŘIPRAVÍME SI KACHNÍ PRSA
Prsa nařízneme tak, jak je znázorněno na fotografii, uvolní se díky tomu tuk z kůže během vaření. Maso nařezáváme opatrně, aby se neprořízlo.
|
2 min |
MASO OKOŘENÍME
Kůži masa pouze osolíme, poté prsa otočíme a okořeníme solí a pepřem.
|
2 hod |
VLOŽÍME DO VODNÍ LÁZNĚ
Kachní prsa dáme do vakuového sáčku a vložíme je do vodní lázně o teplotě 57 ° C po dobu cca 2 hodin.
|
5 min |
OPÉKÁME NA PÁNVI
Prsa vyndáme z vodní lázně a dopečeme je na pánvi. Kůžičku masa potřeme medem a opékáme ze strany, kde je kůže. Opékáme, tak dlouho, dokud kůžička nebude zlatavě křupavá. Následně maso otočíme a opékáme 30 vteřin.
|
5 min |
SERVÍRUJEME
Prsa vyndáme z pánve a necháme je 3-5 minut odpočívat, pak je nakrájíme a můžeme podávat.
Zdroj: izzycooking.com
|
Pomalé vaření metodou sous vide, je naší vášní :)
1 Comments Skrýt komentáře
Zkuste s černou čočkou (beluga) dochucenou zakysanou smetanou a s jalapeño omáčkou.