Sous vide ústřice

0 0
Sous vide ústřice

Sdílejte recept na Vaší sociální síti:

Nebo kopírujte a sdílejte tuto adresu

Ingredience

podle potřeby ústřice
podle potřeby voda
podle potřeby led

Ústřice, na kterých si vypěstujete závislost.

Ingredience

Instrukce

Příprava ústřic v sous vide setu je tak jednoduchá, že ji zvládne i člověk, který obvykle nevaří. V tomto receptu se dozvíte, jak sous vide ústřice připravit jen v několika jednoduchých krocích.

Kroky

1
hotovo

Připravíme vodní lázeň

Vodní lázeň předehřejeme na 60 °C.

2
hotovo
5 min

Připravíme si pracovní plochu

Připravíme velkou mísu s vodou a velkou mísu s ledem. Obě si připravíme tak, abychom je měli hezky při ruce.

3
hotovo
10 min

Ústřice namočíme

Do vody namočíme tolik ústřic, kolik je třeba. Necháme je namočené a hlídáme, aby teplota vody neklesla pod 1 °C.

4
hotovo
5,5 - 7,5 min

Ponoříme do vodní lázně

Malé a střední ústřice vložíme do vodní lázně na 5,5 minuty. Velké ústřice nebo ústřice s velmi silnou skořápkou vložíme do lázně na 7,5 minut.

5
hotovo
5 min

Rychle zchladíme

Tepelně zpracované ústřice vyjmeme z vodní lázně a naložíme je do ledu.

6
hotovo
10 min

Otevřeme

Ústřice otevřeme speciálním nožíkem. Naložíme do omáčky podle své chuti, nebo je bez další přípravy okamžitě podáváme.

Tip: Na dochucení sous vide ústřic můžete použít omáčku
Mignonette.

ladyambientte

Sous vide roastbeef
předchozí
Sous vide roastbeef
Sous vide hovězí vývar
Další
Sous vide hovězí vývar

Přidej svůj komentář