Sous vide ústřice

0 0
Sous vide ústřice

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

podle potřeby ústřice
podle potřeby voda
podle potřeby led

Ústřice, na kterých si vypěstujete závislost.

Ingredience

Recept

Sdílet

Příprava ústřic v sous vide setu je tak jednoduchá, že ji zvládne i člověk, který obvykle nevaří. V tomto receptu se dozvíte, jak sous vide ústřice připravit jen v několika jednoduchých krocích.

Postup

1
Hotovo

Připravíme vodní lázeň

Vodní lázeň předehřejeme na 60 °C.

2
Hotovo
5 min

Připravíme si pracovní plochu

Připravíme velkou mísu s vodou a velkou mísu s ledem. Obě si připravíme tak, abychom je měli hezky při ruce.

3
Hotovo
10 min

Ústřice namočíme

Do vody namočíme tolik ústřic, kolik je třeba. Necháme je namočené a hlídáme, aby teplota vody neklesla pod 1 °C.

4
Hotovo
5,5 - 7,5 min

Ponoříme do vodní lázně

Malé a střední ústřice vložíme do vodní lázně na 5,5 minuty. Velké ústřice nebo ústřice s velmi silnou skořápkou vložíme do lázně na 7,5 minut.

5
Hotovo
5 min

Rychle zchladíme

Tepelně zpracované ústřice vyjmeme z vodní lázně a naložíme je do ledu.

6
Hotovo
10 min

Otevřeme

Ústřice otevřeme speciálním nožíkem. Naložíme do omáčky podle své chuti, nebo je bez další přípravy okamžitě podáváme.

Tip: Na dochucení sous vide ústřic můžete použít omáčku
Mignonette.

ladyambientte

Sous vide roastbeef
předchozí
Sous vide roastbeef
Sous vide hovězí vývar
další
Sous vide hovězí vývar
Sous vide roastbeef
předchozí
Sous vide roastbeef
Sous vide hovězí vývar
další
Sous vide hovězí vývar

Přidejte svůj komentář