Background Image

Sous Vide vepřová panenka s jablečným máslem

0 0
Sous Vide vepřová panenka s jablečným máslem

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
500-600 g vepřová panenka
150 g jablečné máslo Můžete nahradit jablečným pyré + skořice
3 snítky čerstvý rozmarýn
Dle chuti sůl
Dle chuti černý pepř

Dokonale šťavnatá panenka s jablečnou harmonií chutí.

Vlastnosti:
  • Gril
  • Low Carb
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Kombinace šťavnaté vepřové panenky s jemně sladkým jablečným máslem je klasika, která potěší každého milovníka dobrého jídla. Příprava pomocí metody sous vide zajistí dokonale růžové a křehké maso, které po opékání získá krásnou kůrku.

 

Poznámka: Jablečné máslo  je hustý, koncentrovaný jablečný rozvar bez másla – název je trochu zavádějící. Vzniká dlouhým vařením jablek (často s trochou cukru a kořením jako skořice, hřebíček, muškátový oříšek), dokud se nezredukují na tmavě hnědou, karamelově sladkou pomazánku s jemnou konzistencí. Je hustší a výraznější než klasické jablečné pyré.

Postup

1
Hotovo
dle zařízení

Předehřátí vodní lázně

Předehřejte sous vide lázeň na 57,2 °C pro maso růžové, nebo na 62,8 °C pro středně propečené (medium-rare) maso.

2
Hotovo
10 minut

Příprava masa

Osolte a opepřete vepřovou panenku. Potřete ji jablečným máslem a vložte do vakuového sáčku společně s rozmarýnovými snítkami. Sáček dobře vakuujte.

3
Hotovo
2 hodiny

Vaření ve vodní lázni

Sáček vložte do předehřáté vodní lázně a vařte 2 hodiny.

4
Hotovo
3 minuty

Dochucení po vaření

Vyjměte maso ze sáčku, osušte papírovou utěrkou, dochuťte solí a pepřem a potřete znovu jablečným máslem.

5
Hotovo
8 minut

Opékání na grilu nebo pánvi

Maso krátce opečte na rozpáleném grilu nebo litinové pánvi, dokud nezíská zlatavou kůrku. Nechte chvíli odpočinout.

6
Hotovo
1 minuta

Servírování

Nakrájejte na plátky a podávejte s oblíbenou přílohou.
Doporučujeme podávat s jemným bramborovým pyré a dušenou zeleninou, které perfektně doplní sladkokyselou chuť jablečného másla.

Dobrou chuť!

blank
tandoori masala tacos
předchozí
Tandoori Carnitas Tacos
hovězí maso v kombinaci s umami z hub a prosciutto, to vše zabalené do listového a jemného listového těsta.
další
Sous Vide hovězí Wellington
tandoori masala tacos
předchozí
Tandoori Carnitas Tacos
hovězí maso v kombinaci s umami z hub a prosciutto, to vše zabalené do listového a jemného listového těsta.
další
Sous Vide hovězí Wellington

1 Comments Skrýt komentáře

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here