Background Image

Tandoori Carnitas Tacos
Indické koření v kombinaci s masem na mexický způsob tvoří zabijáckou kombinaci

0 0
Tandoori Carnitas Tacos

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
2 kg vepřová plec
1 krabička Tandoori masala
1 bílá cibule
12 stroužků čerstvý česnek
2 lístky bobkový list
dle vlastního výběru Tortilly
k podávání limetka
dle vlastního výběru (např. koriandr, cibule, hlávkový salát, rajčata, salsa, zakysaná smetana/jogurt, sýr atd.) Taco

Indické koření v kombinaci s masem na mexický způsob tvoří zabijáckou kombinaci

Vlastnosti:
  • Gril

Ingredience

Recept

Sdílet

Jedna specialitka pro každého, kdo miluje indické a mexické chutě v jídle. Indické koření s masem na mexický způsob předčí veškerá vaše očekávání. Tento recept na Carnitas s kořením Tandoori masala je poměrně jednoduchý. Ale v jednoduchosti je přece krása. Vařením vepřového masa v sous vide lázni a následným dokončením na grilu vznikne pokrm, který bude mít vnitřek krásně šťavnatý.

Postup

1
Hotovo
5 minut

Předehřejeme vodní lázeň

Nastavte svůj přístroj na vaření sous vide na teplotu 65,6ºC. A připravte maso. Vepřovou plec je třeba nakrájet na silnější plátky.

2
Hotovo
2 minuty

Okořeníme

Maso důkladně okořeňte kořením Tandoori masala.

3
Hotovo
24 hodin

Maso do lázně

Ochucené vepřové vložte do sáčku. V případě potřeby je rovnoměrně rozdělte do samostatných sáčků. Do sáčků přidejte cibuli, česnek a bobkový list. Uzavřete sáček a vložte do vodní lázně na 24 hodin.

4
Hotovo
1 minuta

Uchovejte šťávu

Po uvaření vyjměte vepřové kousky ze sáčku a dejte stranou. Šťávu ze sáčku nalijte do misky, kterou později použijete k potření vepřového masa při podávání.

5
Hotovo
10 minut

Rozpalte gril

Rozpalte gril. Ujistěte se, že jsou grilovací rošty naolejované a připravené k použití. Všechny strany vepřových plátků opečte na grilu, dokud nezhnědnou a nebudou křupavé.

6
Hotovo
5 minut

Nechte maso odpočinout

Jakmile je vepřové maso dostatečně vychladlé, aby se s ním dalo manipulovat, pomocí rukou nebo dvou vidliček ho ve velké misce nakrájejte na kousky.Těsně před podáváním slijeme a vmícháme odložené šťávy do vepřového masa. Podávejte s tortillami a zeleninou dle vlastního výběru. K jídlu přidáme limetku. Vymačkáme pár kapek na maso a tím je celé dílo dovedeno k dokonalosti.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

Sous Vide Jehněčí kotletky s kari jogurtovou omáčkou
předchozí
Sous Vide Jehněčí kotletky s kari a jogurtovou omáčkou
vepřová panenka s jablečným máslem
další
Sous Vide vepřová panenka s jablečným máslem
Sous Vide Jehněčí kotletky s kari jogurtovou omáčkou
předchozí
Sous Vide Jehněčí kotletky s kari a jogurtovou omáčkou
vepřová panenka s jablečným máslem
další
Sous Vide vepřová panenka s jablečným máslem

Přidejte svůj komentář