Background Image
  • Domů
  • Vepřové maso
  • Sous Vide vepřová kotleta s klobásou chorizo, rozinkami a zelenými olivami Jus

Sous Vide vepřová kotleta s klobásou chorizo, rozinkami a zelenými olivami Jus

1 0
Sous Vide vepřová kotleta s klobásou chorizo, rozinkami a zelenými olivami Jus

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 kg vepřová kotleta bez kosti vepřová pečeně nebo krkovice
2-3 ks chorizo
1/2 šálku rozinky
2-3 lžíce dijonská hořčice
2 šálky Demi glace
1 šálek zelené olivy

Jemná kotleta s nádechem elegance – zaručený úspěch u každé návštěvy.

Vlastnosti:
  • Low Carb

Ingredience

Recept

Sdílet

Vepřová kotleta je často přehlížená pro svou libovou strukturu, ale s trochou péče a správným kořením z ní vytvoříte pokrm plný chuti. Když se maso šetrně povaří, rozvine se jeho jemnost a každé sousto potěší i náročnější jazýčky.

Postup

1
Hotovo
5 minut

Příprava masa

Vezměte ostrý dlouhý nůž a opatrně vytvořte v mase podélný řez, kterým vznikne dutina pro náplň. Nožem mírně otočte, aby vznikl dostatečný prostor.

2
Hotovo
5 minut

Plnění

Do dutiny vložte chorizo a rozinky. Náplň zarovnejte tak, aby zůstala pevně uvnitř masa.

3
Hotovo
5 minut

Zajištění tvaru

Odřízněte konce klobásy, aby náplň nepřesahovala maso. Poté maso důkladně svažte kuchyňským provázkem, aby si při tepelné úpravě zachovalo tvar.

4
Hotovo
5 minut

Dochucení

Celý povrch masa potřete dijonskou hořčicí a dochuťte solí, pepřem a případně dalšími oblíbenými kořenícími směsmi.

5
Hotovo
4 hodiny

Vaření metodou sous-vide

Vložte maso do vakuovacího sáčku spolu s trochou olivového oleje. Sáček důkladně uzavřete a vařte ve vodní lázni metodou sous-vide po dobu 4 hodin při teplotě 60 °C.

6
Hotovo
10 minut

Vodní lázeň

Po uvaření přesuňte maso do ledové lázně, aby se rychle zchladilo a nepřevařovalo se. Po 5–10 minutách maso osušte papírovými utěrkami. Šťávu ze sáčku si ponechte na přípravu omáčky.

7
Hotovo
15 minut

Opékání na pánvi

Na pánvi rozpalte trochu oleje a opečte maso ze všech stran do zlatavé krusty. Po opečení nechte maso alespoň 10 minut odpočívat, aby se šťáva rovnoměrně rozprostřela.

8
Hotovo
10 minut

Příprava omáčky

Na stejné pánvi krátce orestujte zelené olivy. Přidejte demi-glace a tekutinu ze sáčku a nechte omáčku redukovat, dokud nezíská požadovanou konzistenci.

9
Hotovo
3 minuty

Servírování

Maso nakrájejte na plátky a podávejte s omáčkou ze zelených oliv. Dobrou chuť!

blank
Přes noc Sous Vide slanina s chilli-slaninou-tučné vafle
předchozí
Přes noc tažená Sous Vide chilli slanina a vafle
žebra
další
Sous Vide Masala vepřová žebírka
Přes noc Sous Vide slanina s chilli-slaninou-tučné vafle
předchozí
Přes noc tažená Sous Vide chilli slanina a vafle
žebra
další
Sous Vide Masala vepřová žebírka

5 Comments Skrýt komentáře

Ahojte,
na hornej lište je čas varenia 6 hodín a vnútri receptu 4 hodiny.

Čo si vybrať? 🙂
AI mi poradila 6 hodín pri 60°C.
A Vy?

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here