Background Image

Sváteční nádivka plná chuti

0 0
Sváteční nádivka plná chuti

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
5 stonků řapíkatý celer
4 šálky krůtí vývar
2 ks cibule
1 šálek sušené brusinky
4 ks vejce
2 ks francouzská bageta větší
12 plátků slanina
sůl
pepř
čerstvá šalvěj
2 stroužky česnek

Česká tradice připravená netradičním způsobem

Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Nádivka z horké lázně je neuvěřitelně jednoduchá a zároveň chutná. Tento recept lze upravit komukoli podle chuti. Nechte ji jak je, přidejte ořechy, sušené ovoce nebo jablko pro chuť navíc. Vyměňte slaninu za párek nebo (když se chcete víc odvázat) třeba za ústřice. Bagety lehce nahradí české rohlíky.

Připravit ji můžete i pár dní předem, skladovat v lednici, vytáhnout v den D, opéct a podávat. V Americe ji mají takto rádi na Den Díkuvzdání a u nás v jakékoli formě na Velikonoce.

Číst
Sous vide vaření – otázky a odpovědi

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA SLANINY

Předehřejte si lázeň o teplotě 72,2 °C.
Nakrájejte si slaninu na kostky a osmahněte ji chvíli na pánvi. Dejte slaninu stranou, ale tuk nechte na pánvi na vaření zeleniny.

2
Hotovo

PŘÍPRAVA ZELENINY

Nakrájejte cibuli, celer a česnek na kostečky a vložte do pánve s tukem ze slaniny. Smažte do lehce hnědé barvy.

3
Hotovo

PŘÍPRAVA PEČIVA

Ve velké misce vyšlehejte 4 vejce. Poté nakrájejte nebo natrhejte bagety na kousky a přidejte do misky, vše smíchejte.

4
Hotovo

DOKONČENÍ SMĚSI

Do mísy přidejte vývar, zeleninu, čerstvě nasekanou šalvěj, sůl, pepř, brusinky a míchejte, až se vše zkombinuje Čím více budete míchat, tím bude nádivka krémovější. Pokud máte raději kusovitou konzistenci, uberte množství vývaru a nemíchejte příliš.

5
Hotovo

NÁDIVKA DO LÁZNĚ

Směs dejte do sous-vide sáčku, vakuujte a ponořte do lázně. Vařte 1 hodinu.

6
Hotovo

OPEČENÍ NÁDIVKY

Přesuňte nádivku ze sáčku do pekáče a vložte do předehřáté trouby na rychlé opečení (cca 15 minut) do zlatova.
Můžete podávat!

Zdroj: recipes.anovaculinary.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

pekanový dezert sous-vide
předchozí
Pekanový koláč ve skleničce
grilované zelí sous-vide
další
Grilované zelí s medovo-hořčičným dresinkem
pekanový dezert sous-vide
předchozí
Pekanový koláč ve skleničce
grilované zelí sous-vide
další
Grilované zelí s medovo-hořčičným dresinkem

Přidejte svůj komentář