Ingredience
-
-
1/2 šálku hnědý cukr
-
2 lžíce extra panenský olivový olej
-
-
1/2 lžičky vanilkový extrakt
-
3/4 šálku hladká mouka
-
1/4 šálku celozrnná mouka
-
1 a 1/2 lžičky skořice
-
3/4 lžičky sůl
-
1/2 lžičky jedlá soda
-
1/2 lžičky prášek do pečiva
Recept
Sdílet
Pokud se vám letos urodilo hodně cukety a hledáte další využití, tak zbystřete. Můžete ji nastrouhat a upéct šťavnatý, delikátní a rychlý chlebíček! Ve sklenici v horké lázni bude extra vláčný a hodí se i třeba jako pohoštění pro nečekané hosty.
Postup
|
PŘÍPRAVA
Předehřejte si lázeň o teplotě 90,5 °C.
Pořádně vymažte 4 zavařovací sklenice o objemu cca 240 ml máslem nebo olejem.
Nastrouhanou cuketu vložte do čisté kuchyňské utěrky, uzavřete a vymačkejte co nejvíce vody.
|
|
MÍCHÁNÍ TĚSTA
Ve středně velké míse rozšlehejte cukr, olej, vejce a vanilku. Poté přimíchejte cuketu.
Ve druhé míse smíchejte hladkou mouku, celozrnnou mouku, skořici, sůl, pečící prášek a sodu. Poté přidejte cuketovou směs z první misky a vše pořádně promíchejte.
|
|
ROZDĚLENÍ DO SKLENIC
Cuketové těsto rozdělejte do připravených sklenic. Každá by měla být plná jen do poloviny. Vlhkým hadříkem otřete boky a vršky sklenic.
Poklepejte silně sklenicemi na lince, aby unikly případné vzduchové bubliny. Dejte gumičky a víčka, avšak ne příliš těsně - uzavřete je jen konečky prstů, aby mohl při vaření dál unikat vzduch.
|
|
VAŘENÍ
Ponořte sklenice do lázně a zapněte časovač na 3 hodiny.
|
|
PODÁVÁNÍ
Po uplynutí doby vytáhněte sklenice z lázně a položte na mřížku. Opatrně odstraňte víčka. Nechte vychladit na pokojovou teplotu, poté objeďte strany ve sklenici nožem a chlebíčky vyklopte.
Nakrájejte a podávejte.
Zdroj: anovaculinary.com
|
Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"