Background Image

Cuketový chlebíček

0 0
Cuketový chlebíček

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
340 g cuketa nastrouhaná
1/2 šálku hnědý cukr
2 lžíce extra panenský olivový olej
1 ks vejce velké
1/2 lžičky vanilkový extrakt
3/4 šálku hladká mouka
1/4 šálku celozrnná mouka
1 a 1/2 lžičky skořice
3/4 lžičky sůl
1/2 lžičky jedlá soda
1/2 lžičky prášek do pečiva

Tak trochu chleba, tak trochu dezert...

Vlastnosti:
  • Vegetarián
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Pokud se vám letos urodilo hodně cukety a hledáte další využití, tak zbystřete. Můžete ji nastrouhat a upéct šťavnatý, delikátní a rychlý chlebíček! Ve sklenici v horké lázni bude extra vláčný a hodí se i třeba jako pohoštění pro nečekané hosty.

Číst
I tyto pokrmy můžete připravit sous vide!

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA

Předehřejte si lázeň o teplotě 90,5 °C.
Pořádně vymažte 4 zavařovací sklenice o objemu cca 240 ml máslem nebo olejem.
Nastrouhanou cuketu vložte do čisté kuchyňské utěrky, uzavřete a vymačkejte co nejvíce vody.

2
Hotovo

MÍCHÁNÍ TĚSTA

Ve středně velké míse rozšlehejte cukr, olej, vejce a vanilku. Poté přimíchejte cuketu.

Ve druhé míse smíchejte hladkou mouku, celozrnnou mouku, skořici, sůl, pečící prášek a sodu. Poté přidejte cuketovou směs z první misky a vše pořádně promíchejte.

3
Hotovo

ROZDĚLENÍ DO SKLENIC

Cuketové těsto rozdělejte do připravených sklenic. Každá by měla být plná jen do poloviny. Vlhkým hadříkem otřete boky a vršky sklenic.
Poklepejte silně sklenicemi na lince, aby unikly případné vzduchové bubliny. Dejte gumičky a víčka, avšak ne příliš těsně - uzavřete je jen konečky prstů, aby mohl při vaření dál unikat vzduch.

4
Hotovo

VAŘENÍ

Ponořte sklenice do lázně a zapněte časovač na 3 hodiny.

5
Hotovo

PODÁVÁNÍ

Po uplynutí doby vytáhněte sklenice z lázně a položte na mřížku. Opatrně odstraňte víčka. Nechte vychladit na pokojovou teplotu, poté objeďte strany ve sklenici nožem a chlebíčky vyklopte.
Nakrájejte a podávejte.

Zdroj: anovaculinary.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

losos s koriandrem sous-vide
předchozí
Losos s koriandrem, česnekem a limetkou
brusinková omáčka
další
Sous-vide brusinková omáčka
losos s koriandrem sous-vide
předchozí
Losos s koriandrem, česnekem a limetkou
brusinková omáčka
další
Sous-vide brusinková omáčka

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here