Grilované zelí s medovo-hořčičným dresinkem

0 0
Grilované zelí s medovo-hořčičným dresinkem

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 hlávka bílé zelí
1 hlávka červené zelí
1/2 lžičky šafrán
4 lžíce olivový olej
4 lžičky košer sůl
1 lžička černý pepř
4 lžíce česnek
DRESINK
2 lžíce šalotka rozmačkaná
3 lžičky med
4 lžičky dijonská hořčice
2 lžíce ocet z červeného vína
1,5 lžíce vločky chilli
4 lžíce sýr feta
2 lžíce čerstvá petržel

Jak se obyčejná čtvrtka zelí delikatesou stala...

Vlastnosti:
  • Vegetarián

Ingredience

  • DRESINK

Recept

Sdílet

Obyčejné zelí je úplně jiná liga, když je uvařené sous-vide. Po vaření ho stačí krátce ogrilovat, pokapat medovo-hořčičným dresinkem a můžete podávat!

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA ZELÍ

Očistěte zelí a nakrájejte na čtvrtky.
Vložte 2 čtvrtky bílého zelí do sous-vide sáčku spolu s 1/8 lžičky šafránu, 1 lžící olivového oleje, 1 lžičkou soli, 1/4 lžičkou pepře a 1 lžící mačkaného česneku. Zazipujte nebo vakuujte.
Stejně postupujte s ostatními čtvrtkami, jen u červeného zelí nepřidávejte šafrán.
Nechte marinovat v lednici po dobu 2 hodin.

2
Hotovo

VAŘENÍ ZELÍ

Předehřejte si lázeň o teplotě 83 °C.
Sáčky vložte do lázně a vařte 1 hodinu a 30 minut. Po skončení vaření vytáhněte a nechte vychladnout.

3
Hotovo

DRESINK

V malé misce smíchejte mačkanou šalotku, med, hořčici, ocet a chilli.

4
Hotovo

DOKONČENÍ

Rozpalte gril na vysokou teplotu. Grilujte z každé strany čtvrtky zelí cca 2 minuty.
Zelí dejte na talíř a pokapejte dresinkem. Dozdobte drobeným feta sýrem a sekanou petrželkou.

Zdroj: sousvidemagazine.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

sous vide nádivka
předchozí
Sváteční nádivka plná chuti
batátová kaše s kokosem a zázvorem
další
Batátová kaše s kokosem a zázvorem
sous vide nádivka
předchozí
Sváteční nádivka plná chuti
batátová kaše s kokosem a zázvorem
další
Batátová kaše s kokosem a zázvorem

Přidejte svůj komentář