Background Image

Sous vide vepřová krkovička v tradičním stylu

3 2
Sous vide vepřová krkovička v tradičním stylu

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
800 g vepřová krkovička
40 g hořčice plnotučná
4 g tymián čerstvý
Dle potřeby sůl
Dle potřeby černý pepř
Dle potřeby olej Doporučujeme řepkový nebo slunečnicový olej.

Šťavnatá a křehká krkovička se zlatavou kůrkou.

Vlastnosti:
  • Gril
  • Low Carb

Ingredience

Recept

Sdílet

Vepřová krkovička je na přípravu nenáročná, a přesto dokáže vykouzlit blažený úsměv na tváři každého gurmána. V tomto receptu vám prozradíme, jak si ji připravit metodou sous-vide pro dokonalou křehkost, a na závěr ji dodělat na grilu nebo na pánvi pro neodolatelnou zlatavou kůrku.

Číst
Slevový kupón 10% na produkty značky LAUBEN

Postup

1
Hotovo
24 h

Naložení masa

Vepřovou krkovičku omyjte pod tekoucí vodou. Rozdělte ji na 4 plátky.

Do sous-vide sáčku vložte plátky krkovičky, hořčici, tymián a trochu oleje.

Sáček důkladně zavakuujte a nechte v lednici marinovat alespoň 24 hodin (maximálně 3 dny), aby se chutě propojily.

Krabičku uzavřeme a dáme uležet do ledničky alespoň na 24 hodin (maximálně však na 3 dny).

2
Hotovo
120 - 240 min

Sous-vide vaření

Vodní lázeň předehřejte na 60 °C.

Sáček s krkovičkou vložte do lázně a vařte 2 až 4 hodiny.

Tip: Pro rovnoměrné propečení se ujistěte, že jsou plátky masa v sáčku rozloženy v jedné vrstvě.

3
Hotovo
5 min

Příprava na opékání

Po uvaření vyjměte krkovičku ze sáčku. Šťávu, která se vytvořila, uchovejte! Vytvoří skvělý základ pro omáčku nebo dip.

Plátky masa osušte papírovou utěrkou. Zbytky hořčice klidně ponechejte.

Maso ze všech stran posypte solí a dostatečným množstvím pepře.

4
Hotovo
5 min

Opékání

ánev předehřejte na vysokou teplotu, přilijte trochu oleje a krkovičku z obou stran krátce opečte (cca 1-2 minuty), dokud nezezlátne. Maso můžete stejně rychle opéct i na grilu.

Tip: Dobře prorostlou krkovičku lze opéct i bez přidaného oleje. V takovém případě ale teplotu na pánvi mírně snižte, aby maso pustilo vlastní tuk.

5
Hotovo
1 min

Servírování

Krkovičku ihned podávejte. Dobrou chuť!

blank
Sous vide námořnické fazole
předchozí
Sous vide námořnické fazole
Sous vide tymiánový olej
další
Sous vide tymiánový olej
Sous vide námořnické fazole
předchozí
Sous vide námořnické fazole
Sous vide tymiánový olej
další
Sous vide tymiánový olej

7 Comments Skrýt komentáře

Nechápu proč vylít to nejcenejší.“po vaření šťávu“ super základ na dip.Proč nakládat maso do krabičky a potom přendat do sáčku,nesmysl rovnou naložit do sačku do lednice a potom do lázně.

Když jsou 4 plátky krkovičky, vakuovat každou zvlášť v sáčku – a všechny sáčky pak vařit dohromady nebo dát všechny 4 plátky do jednoho sáčku? Provaří se?

Tak jsem to vyzkoušel. No, nevím. Že by to bylo šťavnatější, to ne. A chce to naložit ro nou do vakua.. Ahoj.

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here