Ingredience
- 800 g vepřová krkovička
- 40 g hořčiceplnotučná
- 4 g tymiánčerstvý
- Dle potřeby sůl
- Dle potřeby černý pepř
- Dle potřeby olejDoporučujeme řepkový nebo slunečnicový olej.
Recept
Vepřová krkovička je na přípravu nenáročná, a přesto dokáže vykouzlit blažený úsměv na tváři každého gurmána. V tomto receptu vám prozradíme, jak si ji připravit metodou sous-vide pro dokonalou křehkost, a na závěr ji dodělat na grilu nebo na pánvi pro neodolatelnou zlatavou kůrku.
Postup
1 Hotovo 24 h |
Naložení masaVepřovou krkovičku omyjte pod tekoucí vodou. Rozdělte ji na 4 plátky. Do sous-vide sáčku vložte plátky krkovičky, hořčici, tymián a trochu oleje. Sáček důkladně zavakuujte a nechte v lednici marinovat alespoň 24 hodin (maximálně 3 dny), aby se chutě propojily. Krabičku uzavřeme a dáme uležet do ledničky alespoň na 24 hodin (maximálně však na 3 dny). |
2 Hotovo 120 - 240 min |
Sous-vide vaření |
3 Hotovo 5 min |
Příprava na opékání |
4 Hotovo 5 min |
Opékáníánev předehřejte na vysokou teplotu, přilijte trochu oleje a krkovičku z obou stran krátce opečte (cca 1-2 minuty), dokud nezezlátne. Maso můžete stejně rychle opéct i na grilu. Tip: Dobře prorostlou krkovičku lze opéct i bez přidaného oleje. V takovém případě ale teplotu na pánvi mírně snižte, aby maso pustilo vlastní tuk. |
5 Hotovo 1 min |
Servírování |
7 Comments Skrýt komentáře
Mate tam kotlety 🙂
Máte pravdu, došlo k prohození obrázků. 🙂 Děkujeme za upozornění!
Nechápu proč vylít to nejcenejší.“po vaření šťávu“ super základ na dip.Proč nakládat maso do krabičky a potom přendat do sáčku,nesmysl rovnou naložit do sačku do lednice a potom do lázně.
Vidím to stejně. Škoda to vyhodit
Když jsou 4 plátky krkovičky, vakuovat každou zvlášť v sáčku – a všechny sáčky pak vařit dohromady nebo dát všechny 4 plátky do jednoho sáčku? Provaří se?
Do sáčku můžete dát více plátku, ale vedle sebe, ne na sebe.
Tak jsem to vyzkoušel. No, nevím. Že by to bylo šťavnatější, to ne. A chce to naložit ro nou do vakua.. Ahoj.