Background Image

Kuřecí prsa s bazalkovým pestem

0 0
Kuřecí prsa s bazalkovým pestem

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
900 g kuřecí prsa bez kosti
2 lžíce olivový olej
3 stroužky česnek
1 1/2 lžičky košer sůl
1 lžička černý pepř
PESTO
4 šálky čerstvá bazalka
1/2 šálku piniové oříšky
3 stroužky česnek
1/2 šálku strouhaný parmazán
2/3 šálku extra panenský olivový olej
1/2 lžičky sůl
1/2 lžičky černý pepř

Perfektně měkká kuřecí prsíčka doplněná italskou klasikou

Kuchyně:

Ingredience

  • PESTO

Recept

Sdílet

Dokonale uvařené šťavnaté a jemné kuřecí maso připravíte v horké lázni sous-vide. Skvěle ho doplní pravé italské pesto s parmazánem a piniovými oříšky, které je připravené raz dva, zatímco se maso bude pěkně vařit. Pokud se chcete cítit jako Italové, dejte si jako přílohu těstoviny. Ta kombinace vás určitě nadchne.

Číst
4 základní kroky sous vide vaření

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA MASA

Předehřejte si lázeň o teplotě 63 °C.
Kuřecí prsa polijte 1 lžící olivového oleje, přidejte mačkaný česnek a pepř. Opatrně vložte do sáčku a vakuujte.

2
Hotovo

VAŘENÍ MASA

Vložte sáček do vodní lázně a vařte po dobu 2 hodin (maximálně 4 hodiny).

3
Hotovo

PŘÍPRAVA PESTA

Předehřejte si troubu na 350 stupňů. Piniové oříšky vysypte na pečící papír a opečte do zlatova, cca 3-5 minut.
Opečené oříšky se strouhaným sýrem, bazalkovými lístky, nasekaným česnekem, solí a pepřem vložte do mixéru a mixujte. Pomalu přilívejte olivový olej, až se vše zcela rozmixuje.
Takto hotové pesto můžete uchovat také v krabičce v mrazáku (jen před mražením ještě polijte vrstvou olivového oleje).

4
Hotovo

OPEČENÍ MASA

Po uvaření vytáhněte maso z lázně a nechte vychladnout.
Rozpalte zbytek (1 lžíci) olivového oleje v pánvi a opečte kuřecí prsa do hněda ze všech stran (cca 3 - 5 minut).

5
Hotovo

PODÁVÁNÍ

Kuřecí maso nakrájejte, polijte pestem a podávejte třeba s těstovinami.

Zdroj: fundiegofamily.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

nakládaný květák sous-vide
předchozí
Sous-vide nakládaný květák
křupavé vepřové koleno
další
Křupavé vepřové koleno
nakládaný květák sous-vide
předchozí
Sous-vide nakládaný květák
křupavé vepřové koleno
další
Křupavé vepřové koleno

Přidejte svůj komentář