Background Image

Křupavé vepřové koleno

0 0
Křupavé vepřové koleno

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
2 ks vepřové koleno
5 stroužků česnek
1 ks cibule
5 lžic sůl
2 lžičky černý pepř celý
2 lžičky anýz
2 lžičky fenyklová semínka
2 lžičky perilla semínka Můžete vynechat
6 listů bobkový list
rostlinný olej

Dokonalá masová pochoutka k pivu

Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Pokud máte rádi pivo a k němu dobré vepřové koleno, pak vyzkoušejte tento recept. Bude šťavnaté uvnitř, křupavé na povrchu a skvěle ochucené směsí koření. A ani si pro něj nemusíte jezdit na Oktoberfest!

Číst
Jak zbavíte sáček vzduchu? Jednoduchá metoda, jak ho vyženete ven i bez vakuovačky!

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA

Předehřejte si horkou lázeň o teplotě 65.5 °C.
Kolena omyjte teplou vodou a osušte.
Cibuli oloupejte, přepulte a pak ještě rozkrojte na čtvrtiny. Česnek oloupejte a namačkejte. Ostatní koření smíchejte v misce.

2
Hotovo

MASO DO SÁČKU

Kolena posypte kořením a vetřete ho do nich. Každé koleno dejte do sáčku a přidejte polovinu mačkaného česneku, dvě čtvrtky cibule a bobkové listy.
Vakuujte nebo zazipujte metodou vytlačení vzduchu vodou.

3
Hotovo

VAŘENÍ

Sáčky vložte do lázně tak, aby bylo maso kompletně pod vodou. Vařte po dobu 14 hodin.

4
Hotovo

SUŠENÍ MASA

Vytáhněte maso ze sáčků a odstraňte koření. Položte ho na plech s mřížkou a nechte oschnout na 95 °C v troubě po dobu 1 hodiny, poté nechte nezakryté v lednici alespoň 5 hodin.

5
Hotovo

SMAŽENÍ A PODÁVÁNÍ

Vytáhněte z lednice vychlazená kolena a otřete je papírovými utěrkami. Poté osmažte v oleji o teplotě 185°C, než bude povrch křupavý.
Nechte 10 minut odpočinout, nakrájejte a podávejte.

Zdroj: kitchenstories.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

kuře s bazalkovým pestem
předchozí
Kuřecí prsa s bazalkovým pestem
rebarborový crumble
další
Rebarborový crumble
kuře s bazalkovým pestem
předchozí
Kuřecí prsa s bazalkovým pestem
rebarborový crumble
další
Rebarborový crumble

1 Comments Skrýt komentáře

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here